Vali Ayhan’dan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine Ziyaret

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binasını ziyaret etmiş ve doğan ilk bebeğe hediye vermişti.

 

Bu kapsamda Valimiz Salih Ayhan da 305 yataklı, 96 adet tek kişilik, 48 adet çift kişilik, 18 adet özel oda, 18 kişilik tek anne odası, kadın doğum acil servisi, kadın doğum, pediatri, çocuk cerrahisi poliklinikleri, doğumhane, doğumhane yoğun bakım üniteleri, pediatri yenidoğan yoğun bakım ünitesi, pediatri çocuk yoğun bakım ünitesi, ameliyathaneler, eğitim üniteleri ve 2 adet yemekhanesi ile sadece Sivas'a değil yakın şehirlere ve bölgeye de hizmet verecek durumda olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binası önemli bir ihtiyacı karşılayacak nitelikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binasını Rektör Prof. Dr. Yıldız’la birlikte ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı.

 

Hem sağlık alanında hem de ekonomik olarak şehre büyük katkısının olacağı düşünülen hastaneyle ilgili görevlilerden de bilgi alan Valimiz Salih Ayhan, hastanenin bölgenin de yükünü hafifleteceğinin altını çizdi. 

 

Hastane ziyaretinin ardından öğrencilerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunabilecekleri, değişik alanlarda kurslar ile etkinliklerin düzenleneceği ve tamamlanma aşamasına gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Merkezi’ni gezen Valimiz Salih Ayhan, Rektör Yıldız ile birlikte ilgili birim personeli ve yüklenici firma yetkililerinden inşaat ile ilgili bilgi aldı.

 

7 bin 082 metre kapalı alana sahip olan öğrencilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak inşa edilen Gençlik Merkezi 2020-2021 eğitim öğretim yılına kadar hazır hâle gelmesi planlanıyor. 

 

Valimiz Salih Ayhan ve Rektör Prof. Dr. Yıldız, son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 1200 metrekarelik alana, 13 bin yıldır genetik yapısı bozulmayan Kavılca Buğdayı’nın ekildiği alanı ve serayı ziyaret ettiler.
 



Haber Tarihi : 29.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER