Kırgısiztan Heyeti Üniversitemize Hayran Kaldı

Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yurt dışında yapılan tanıtım çalışmaları neticesinde Üniversitemizi ziyarete gelen Kırgisiztan Osh State Üniversitesi heyeti Üniversitemize hayran kaldı. 


Heyette yer alan Osh State Üniversitesi Rektörü Kudaiberdi Kozhobeko, Tıp Fakültesi Dekanı Alimbek İsmailov, Filoloji Dekanı Nurmamat Turganbaev, Kırgız Türk Fakültesi Dekanı Timur Kozukulov, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret ederek iki üniversite arasında yapılacak akademik çalışmalar, personel ve öğrenci hareketliliği konularında görüş alışverişinde bulundular. 


Ziyarette konuşan Osh State Üniversitesi Rektörü Kudaiberdi Kozhobeko, “ Birkaç gündür Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni geziyoruz. Gerçekten çok güzel bir yerleşkeye sahip. Özellikle fakülteler ve yüksekokullardaki çalışmalar oldukça güzel. Geçtiğimiz yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Osh State Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında işbirliği anlaşmamız vardı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın da destekleri ile biz bu işbirliklerini bütün fakülteler arasında yapmak istiyoruz.” dedi.


Yaptıkları ziyaretle önemli tecrübeler edindiklerini de ifade eden Rektör Kozhobeko, “Biz burada yaptığımız ziyaretlerden oldukça iyi tecrübeler edindik. Üniversite gezilerimizde iki üniversitenin bir çok benzerliğini fark ettim. Bizim eğitim verdiğimiz alanların aynısı sizin üniversitenizde de var. Ben inanıyorum ki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi birçok ortak çalışma yaptığımız Üniversite olacak.”dedi. 


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Geçtiğimiz yıl Kazakistan’a gitmiştik. Osh State Üniversitesi 80 yıllık geçmişe sahip, köklü bir üniversite. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana yurt dışında bulunan bir çok üniversite ile işbirliği protokolleri imzaladık. Osh State Üniversitesi de bunlardan bir tanesi. Öğrenci ve personellerimizin Kırgızistan’a gitmesini, Kırgız öğrencilerinde Üniversitemize gelmesini arzuluyoruz. Bu ksapdamda yapılacak her türlü işbirliklerine hazırız.” diyerek yapılan ziyaretten ve görüşmelerden dolayı teşekkür etti.


Bir Hafta Boyunca Çeşitli Ziyaretler Gerçelşetirilecek


Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen program kapsamında Kırgisiztan’dan gelen heyet bir hafta süresince Üniversitemiz birimlerini ziyaret ederek iki üniversite arasında yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunacaklar.



Haber Tarihi : 23.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER