Bir Esaret Hikâyesi Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İnsani Yardım Kulübü tarafından Kütüphane Haftası Kitap Tahlilleri etkinlikleri kapsamında “Bir Esaret Hikâyesi” konulu konferans düzenlendi.


İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İlahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Yusuf Doğan, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Bugün aramızda Mavi Marmara gazilerinden değerli kardeşimiz Adem Özköse burada. Diğer yerlerde ve zamanlarda Müslümanların yaşamış oldukları olayları bize anlatacak. Şöyle ki; evet bizim yetimlere yetişmemiz gerekiyor, onlara yardım etmemiz destek vermemiz gerekiyor, onlar için koşturmamız gerekiyor. Ama yetim bırakanlarla mücadeleye de devam etmemiz gerekiyor. Asıl hedefimizin bu olması lazım. Bunu özellikle genç kardeşlerimize söylüyorum.” dedi.

Konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Adem Özköse savaş muhabiri olarak girdiği Suriye ve Gazze’deki zulmü kaleme aldığı kitabını katılımcılara aktarırken, “Bir anımı paylaşayım sizinle. Gazze’deyim, 5 hafta kalmıştım 2012’deki savaşta, savaş yeni bitmiş fotoğraf çekiyorum. Fotoğraf çekerken böyle baktım beş – altı çocuk oyun oynuyorlar. Dedim ki; şunların haberleri olmadan doğal bir fotoğraf çekebilir miyim acaba dedim. Makineyi çıkarttım çantamdan, çocuklardan bir tanesi kız çocuğu dört – beş yaşlarında Gazzeli çocuk oynarken başını kaldırdı beni gördü, arkadaşlarının yüzü sapsarı kesildi, fotoğraf makinemi silah zannetti ve çocuk koşmaya başladı. Ama yüzünü görseniz ben zaten dondum kaldım o çocuğu öyle görünce. Çocuk bir taraftan koşarken diğer taraftan da işaret parmaklarıyla kulaklarını kapatmaya çalışıyordu. Niye? Ona ateş açacağım diye, yani bu tür savaş bölgelerinde bu olaylarla karşılaşırsınız.” ifadelerine yer verdi.

Program karşılıklı soru cevap eşliğinde devam etti.
 



Haber Tarihi : 01.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER