Organ Bağışı “Bir Lokma Can” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi ile Sivas Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında “Bir Lokma Can” sloganı ile organ bağışına dikkat çekmek amacıyla program düzenlendi.

 

Üniversitemiz Merkezî Kafeterya önünde düzenlenen etkinliğe Valimiz Salih Ayhan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Uygulama ve Araştırma Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, akademik ve idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

 

Organ bağışının önemine değinerek sözlerine başlayan Valimiz Salih Ayhan, 3-9 Kasım tarihlerinin Organ ve Doku Bağışı Haftası olduğunu hatırlattı. Valimiz Ayhan, ülke genelinde ve Sivas'ta bu konuda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Organ bağışının çok önemli ve hassas bir durum olduğunu vurgulayan Valimiz Ayhan, "Dinen de bir sakıncası bulunmayan ama bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme noktasında eksiklik olan bir alan. Kur’an-ı Kerim'in Maide Suresi'nin 32. Ayetinde ‘Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ buyurulmuştur. Bu sebeple, her anlamda bu konuya olabildiğinde hassasiyet göstermemiz gerekmektedir." dedi.

 

Valimiz Salih Ayhan, organ bağışıyla insanlara hayat verme konusunda cesur davranılması gerektiğini dile getirerek, "Ülkemizde 25-30 bine yakın kişi organ beklemektedir ve bu konuda ciddi manada sıkıntı var. İlimizde organ bağışı anlamında ülke geneline göre biraz cesur değiliz. Bu konuda biraz daha gayret göstermemiz lazım." diye konuştu. Akabinde Valimiz Ayhan, organ bağışını teşvik etmek için organ bağışında bulundu.

 

Program sonunda “Bir Lokma Bir Can” sloganı ile organ bağışı standının yanında kurulan çadırda lokma ikram edildi.



Haber Tarihi : 07.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER