İlahiyat Fakültelerinin Dünü, Bugünü ve Yarını

1994 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren alanında önemli akademik çalışmaların yapıldığı İlahiyat Fakültemiz tarafından “İlahiyat Fakültelerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu program gerçekleştirildi.


Yurt içinden birçok üniversiteden öğretim üyesinin katıldığı program İlahiyat Fakültesi Abdulvahabi Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, İlahiyat Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Göze, değişik üniversitelerde görev yapan üniversitemiz İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyeleri, öğretim elemanları ile İlahiyat Fakültesinde görev yapmış hâlen başka birimlerde yöneticilik yapan idari personel katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, “İlahiyat Fakültesi 1994 yılında Prof. Dr. Fahrettin Göze’nin kurucu dekanlığı ile faaliyetlerine başladı. İlk öğrencilerimiz ek kontenjanla giren 40 gençti. 40 öğrenci ile başlayan sürecimizi bugüne kadar getirdik. Gerçekten İlahiyat Fakültesi kendi ile aynı zamanda açılan İlahiyat Fakülteleri içerisinde çok iyi seviyeye gelmiş, köklü, geleneği ve ilmî ağırlığı olan bir fakülteye dönüşmüştür. Tabii bu noktaya gelmesinde siz hocalarımız ve başka üniversitelere giden hocalarımız ile başta kurucu Dekanımız Fahrettin Göze ve diğer dekanlarımızın çok büyük katkıları olmuştur. Tekrar Fakültemizin bugünkü durumuna gelmesinde emeği geçen hocalarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Üniversitemizde İlahiyat Fakültesinin en güzel fakültelerinden biri olmasına katkı veren siz değerli hocalarımı saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Üniversitemizde güzel şeyler yapılıyor. Ama İlahiyat Fakültesinde çok güzel şeyler oluyor. Türkiye’nin en iyi İlahiyat Fakültelerinden birisi hâline geldi. Hocalarımızın birçoğu başka yerlerde fakat gönüllerinin burada olduğunu biliyoruz. Biraz önce İlahiyat Fakültesi Dekanım Yusuf Doğan hocanın bahsettiği DİMER (Dini Araştırmalar Veri Tabanı) YÖK’ün destek verdiği şeylerden birisi. Bütün makaleler, kitaplar artık bizim burada olacak, bu hâle geldi. Bunda da sizlerin büyük emeği var, İlk kurucu dekanımızdan son dekanımıza kadar, dekan yardımcılarımızdan hocalarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bu bizi mutlu ediyor sevindiriyor. İki yıllık bir süredir görev yapıyorum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi şu anda 55.000 öğrencisi olan bir üniversite. Çalışanlarımızla birlikte 60.000 civarındayız. Yeni fakülteler açtık. Hukuk Fakültesini açtık. Turizm Yüksekokulumuz vardı. Turizm Fakültesi’ne dönüştürdük. Uygulama otelimizi açtık.” ifadelerini kullandı.


Program yapılan açış konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültemizde görev yapmış hocalarımızın fotoğraflarının yer aldığı kısa film gösterimi ile Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan Sivas ve Üniversitemizi tanıtan film gösterisi gerçekleştirildi.


Daha sonra ilahiyat fakültelerinin geleceği, sorunları ve avantajları ile dezavantajlarının tartışıldığı oturumlara geçildi.

 

 



Haber Tarihi : 16.07.2018

AYLARA GÖRE HABERLER