Hocalı Katliamı 26. Yılında Unutulmadı

1992 yılının 25 Şubat gecesini 26 Şubata bağlayan gecede Azerbaycan’ın Hocalı Kentinde Rus Destekli Ermeni çeteleri tarafından kadın, yaşlı, çocuk denilmeden resmî verilere göre, savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti.

 

Bu soykırımın unutulmaması için Edebiyat Fakültesi Türk Kızları Topluluğu tarafından “Hocalı Katliamını Unutma” temalı sergi açıldı.

 

Edebiyat Fakültemizde düzenlenen fotoğraf sergisine öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Antropoloji 4. Sınıf Öğrencisi ve Türk Kızları Topluluğu Topluluk Başkan Yardımcısı Tülin Beraybek yaptığı açıklamada, “ Bugün burada bu sergiyi açmamızın amacı yirmi altı yıl önce 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede Azerbaycan’ın Hocalı Kentinde yaşanan vahşetin bir kez daha gün yüzüne çıkması. Öğrenci arkadaşlarımızı bilgilendirmek için bu sergiyi açtık. Sergi için çeşitli metinler ve görseller hazırladık. Azerbaycan’ın Hocalı Kentinde Ermeni çetelerin Rusya destekli Azerbaycan Türklerine yaptığı vahşet yeterince ortada fakat söz konusu Türk Milleti olunca ne yazık ki dünya sessiz kalıyor. Biz de bu sessizliği bozmak için bu sergiyi düzenledik.” dedi.

 



Haber Tarihi : 01.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER