Rektörümüz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

 

Üniversitemiz tarafından iki ayda bir gerçekleştirilen basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Yardımcımız Alper Duran, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Alim ile ilimizde görev yapan basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi için özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İnsanların çoğu hastane ile muhatap oluyor. Gerekli tedavilerinin yapılmasında yine hasta refakatçilerinin rahatça dinlenmelerinde önemli gelişmeler oldu. 400 civarında refakatçi koltuğu aldık. Şu anda odalara konulmaya başlandı. Artık refakatçiler rahatça hastaların yanında bulunabilecekler. Önceden insanlar zorluk çekiyordu. Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kontrollerde 94.5 puan aldı. Şu anda Kayseri'den, Elazığ'dan, Samsun'dan çok daha ilerideyiz. Biz yeterli görmüyoruz. Daha iyi olması gerekiyor. Modern bir hastaneye kavuşmamız gerekiyor. Çünkü şu anda kullandığımız hastane 1980'lerde yapılan bir hastane. Yeni yapılan hastanelere bakıldığında bizim hastanemiz çok geride kalıyor." dedi.

Yıldız, ayrıca fakültelerdeki öğretim elemanı ihtiyacına da değinerek öğretim elemanı eksikliğini gidermek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Yıldız, “Şu ana kadar personelimiz ile ilgili banka promosyon başta olmak üzere birtakım çalışmalarımız var. Örneğin Ocak 2017’den itibaren personelimizin doğum gününü kutlamak amacıyla tebrik kartları gönderiyoruz. Bundan da olumlu dönüşler alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Yıldız, “Vakfımıza bağlı okullarımız var. Bu okullarla ilgili daha önce seçim döneminde de söylemiştik. Personelimize indirim yapacağımızı söylemiştik. Bu sene onu gerçekleştiriyoruz, personellerimizin çocuklarına % 25 indirim sağlayacağız.” dedi.

Yıldız, “İlk kez atanan öğretim üyelerine bilgisayar veriyoruz. Yakında bilgisayar ihtiyacı olan tüm öğretim elemanlarımıza imkânlar nispetinde bilgisayarlarını vereceğiz. Ayrıca yerleşke ile ilgili ciddi çalışmalarımız olacak”. Bununla ilgili gerekli çalışmaların sürmekle birlikte yerleşke içerisinde tatlı su çeşmeleri de yapılacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “15 Temmuz Şehitler Kliniği’ni Hastanemizde de açtık. Burada şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınlarının tedavilerini yapıyoruz.” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch SRT 

 

 

 



Haber Tarihi : 15.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER