15 Temmuz'u Unutmadık, Unutturmayacağız

Sivas Kredi Yurtlar İl Müdürlüğü, KYK Akademi Bilgiden Bilince konferansları kapsamında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “15 Temmuz’da Ne Oldu? adlı konferans düzenlendi.
 
Moderatörlüğünü Cengizhan Konuş’un yaptığı Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan’ın konuşmacı olarak katıldığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, KYK Müdür Vekili Oğuzhan Doğan, öğretim elamanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
KYK Müdür Vekili Oğuz Doğan açış konuşmasında, “Bu vatanın asıl sahipleri olarak ülkemiz üzerinde oynanan oyunları unutmamak, unutturmamak, bir daha bu tür kalkışmalara meydan vermemek ve üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde anlayabilmek için bu tür faaliyetler düzenledik.” dedi.
 
 Yazar İsmail Kılıçarslan ise konuşmasında 15 Temmuz’a canlı olarak tanık olduğunu belirterek, “O gece ben ve arkadaşlarım 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru yürüdük. Köprünün ağzında bekleyen polislerle helalleşerek köprünün üstünde mevzilenmiş silahlı teröristlerin üzerine yaklaşık 250 kişi yürüdük. Tanklar üzerinde askerler köprü üzerindeki uçaksavarları ele geçirmişler. O an şunu düşündüm; eli silahlı üniformalı teröristler bize ateş açarlarsa hepimizi orada öldürürler. Arkamızdan gelen ve köprüye doğru yürüyen kalabalığı görünce artık bize ateş açsalar bile artık çok şey fark etmez çünkü insanlar korkmadan, tankın topun üzerine doğru geliyorlar diye düşündüm. Köprü üzerinde ilerlerken üzerimize açılan ateşten korunmak için köprü üzerinde kalan araçların arkasına sığındık.” dedi. 
 
“Levyeyle Uçağın Camını Çatlattı”
 
15 Temmuz sürecinde insanlarımızın büyük bir iman gücüyle kol kola gezerek hareket ettiğini ifade eden İsmail Kılıçarslan, “O gece korku yoktu. Korku insanların üzerinden kalkmıştı. Eğer korku olsa insanlar uçağın üzerine levye atar mı? Levyelerin biri uçağın camını dahi çatlattı!
 
 
 “Bir Kısmımız Şehadet Kuyruğuna Bir Kısmımız ATM Kuyruğuna”
 
İsmail Kılıçarslan konuşmasının devamında, ”Bizler şehadet kuyruğuna girerken onlar ATM kuyruğuna girdiler, aradaki farkın bu olduğunu hiçbir zaman unutmayın. O gece psikolojik baraj aşılmıştır. Nasıl aşılmıştır o baraj? Bu memleketin asıl sahibinin ve asıl cesurunun kim olduğu, o gece bir daha geri dönülmeyecek şekilde anlaşılmıştır.” dedi. 

“Türkiye Türkiye’den Büyüktür!”
 
İsmail Kılıçarslan 15 Temmuzda sadece FETÖ terör örgütlerine karşı mücadele edilmediğini, FETÖ’yü taşeron yapmış düşman ülkelerle mücadele edildiğinin vurgusunu yaptı. Kılıçarslan, ”Türkiye Türkiye’den büyük mü? Niyetinin olduğunu belirtmeye devam edecek mi, etmeyecek mi? Ülkemizin başına gelen hikâyelerin tamamı bu cümle ile ilgili. 2002-2009 yılları Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu söyledi herkese. Masa başında çizilmiş sınırlar değil, gönül ve tarihsel coğrafyamız ve toprağımızla biz Türkiyeyiz” şeklinde konuştu. 
 
“Asıl Makarnacılar ve Kömürcüler Ortaya Çıktı“
 
Senelerdir makarnacı ve kömürcü diye aşağılamaya çalıştıkları muazzez Türk halkı, o gece asıl makarnacının ve asıl kömürcünün kim olduğunu dosta düşmana gösterdi diyen Kılıçarslan, “Milletimiz silah sesi nerdeyse oraya, üstüne gitti. Millete makarnacı ve kömürcü diyenler o esnada ironik biçimde makarna kuyruğundaydılar.” dedi. 
 
“Recep Tayyip Erdoğan’ın Bizden Başka Hiç Kimsesi Yok”
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizden başka hiç kimsesi yoktur diyen İsmail Kılıçarslan, “Kelimenin gerçek anlamıyla Reisimizin Türkiye’nin en kalabalık yalnız adamı olduğunu düşünüyorum. En kalabalık çünkü! Arkasında koca bir halk var. En yalnız çünkü! Ne yapmaya çalıştığını belki mesai arkadaşlarına bile anlatamıyor.” dedi.
 
“Nasipli Olmakla Nasipsiz Olmamak Arasındaki Tek Fark O Gece Şehit Olmaktır”
 
Konuşmasının sonunda şehadetin nasip işi olduğunu dile getiren Kılıçarslan, “Bizler 5-6 saat bekledik ama bazı vatandaşlarımız alana gelirken şehit düştüler bu bir nasip işidir. O gece bunu da anladığım bir gece oldu. Şahadet; Allahu Teala’nın sevdiği insanlara bahşettiği bir mevkidir. O gecede 241 şehidimiz bu hediye ile rızıklandırıldı.” ifadelerine yer verdi.
 
Program, Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ’ ın konuşmacı İsmail KILIÇARSLAN’ a hediye takdimi ile sona erdi. 
 



Haber Tarihi : 07.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER