Meslekte 20 Yılı Dolduran Hemşirelere Vefa

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan, meslekte 20 yılını dolduran 12 hemşireye Hemşirelik Sosyal Komitesi tarafından “20’nci Yıl Plaket Töreni” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Behzat Önal Konferans Salonu’nda düzenlenen plaket törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Karademir, akademisyenler, idari personel ve hemşireler katıldı.

 

Programda konuşan Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Ergül Koçak, “Hemşirelik, bireyin ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruyan, geliştiren hastalık hâlinde ise iyileştirme amacına yönelip hemşirelik bakımını planlayan, uygulayan, değerlendiren, 24 saat kesintisiz hizmet veren bir meslektir. Biz de bu önemli hizmeti layıkıyla yerine getiren hemşirelerimizi plaket ile onurlandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra konuşan Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Güzel bir gün. Vefalı olmak bence de çok güzel. 20 yılını dolduran herkese emeğinize sağlık diyorum. Sizin tecrübenizden yararlanmak istiyoruz. Yeni gelen hemşirelerimizi sizin gibi yetiştirmenizi istiyoruz.” diye konuştu.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim meslekî tecrübenin önemine değinerek, “İlçe hastanelerinde deneyimi olan kimler var burada, deneyimi olanları dinleyin derdik. Tıp uzmanlık aslında. Usta-çırak ilişkisinde gidiyor. Son yıllarda Sağlık Bakanlığı ‘bunun yanına bir ders koyalım ama bu işin olmazsa olmazı usta-çırak ilişkisidir’ dedi. Bu gerçekten güzel bir gelenek ve geleneksel hâle gelmiş.” dedi.

 

Konuşmaların ardından 12 hemşireye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim başta olmak üzere Hastane yönetimi ve akademisyenler plaketlerini verdiler.



Haber Tarihi : 28.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER