Daha Yeşil Yerleşkeye Doğru

Daha yeşil bir yerleşke için Üniversitemiz ve Sivas Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile fidan dikim töreni düzenlendi.


Düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, il protokolü, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari çalışanlarımız ile öğrenciler katıldı.


Üniversite Bu Dönem Rekor Kırmaya Başladı


Program öncesinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Üniversitemiz Çevre Birimi personelinin birlikte hazırladıkları alanda yapılan törende konuşan Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, “Üniversite bu dönem rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Arkamda görülen pankartta 61.000 fidan diyor ama bu istekli ve gönüllü olanlarla birlikte herhâlde 100.000’leri bulacak gibi. Bundan dolayı Sayın Rektörümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin devamını diliyorum.” dedi.


Daha Yeşil Bir Yerleşke İstiyoruz


Daha sonra konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Öncelikle Sefa Bey’e çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl yapmış olduğumuz protokolle fidan dikelim dedik. Kendileri nüfusumuzun ne kadar olduğunu sordu. 60.000 dedik. O zaman 60.000 fidan dikelim dediler. Kendileri de ifade etti. Geçen yıl 61.000 fidan dikildi yazıyor ama sayı çok daha fazla oldu. Bizim ayrıca diktiğimiz ağaçlar var. Öğrencilerimizin, kulüplerdeki öğrencilerimizin üniversite içinde diktiği ağaçlar var. Ayrıca bu sene yine 60.000 ağaçla birlikte ilçelerdeki Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızda fidan dikimlerimiz devam ediyor. Daha yeşil bir yerleşke istiyoruz. Hani derler ya -dünyada bir dikili ağacımız yok- Şu anda Üniversitemizde bütün çalışanlarının ve öğrencilerimizin iki yılda iki tane ağacı oldu.” ifadelerini kullandı.


Yapılan törenin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve katılımcılar fidanlarını görevli personelimiz nezaretinde önceden hazırlanan alanlara diktiler.

 



Haber Tarihi : 12.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER