Valimiz ve Rektörümüzden Diş Hekimliği Fakültemize Ziyaret

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Sivas Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik başlatılan ağız ve diş sağlığı tarama ve tedavi işlemleri devam ediyor.

 

Bu kapsamda, Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile birlikte Diş Hekimliği Fakültesi 15 Temmuz Şehitler Kliniği’nde tedavileri gerçekleştirilen öğrencileri ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mesut Acıöz de hazır bulundu.

 

Öğrenciler için balonlarla süslenen diş ünitelerin, ziyaret ederek tedavi uygulamaları hakkında bilgi alan Valimiz Ayhan, öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Protokol kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar hakkında Valimiz Ayhan'a bilgi veren Prof. Dr. Hubezoğlu, tedavileri tamamlanan öğrencilere "Kahramanlık Belgesi" verildiğini söyledi. Valimiz Ayhan da bir öğrenciye bu çerçevede kahramanlık belgesini verdi.

 

Prof. Dr. Hubbezoğlu protokol kapsamında bugüne kadar 1394 öğrencinin ağız ve diş sağlığı tarama ve tedavilerinin gerçekleştirildiği belirtilirken, Lütfi Abay ve Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu’ndan gelen 40 öğrencinin daha tedavilerinin gerçekleştirildiği belirtildi.



Haber Tarihi : 06.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER