Cumhuriyet Teknokent Öncülüğünde BİGG 1512 Girişimcilik Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Teknokent ile Erciyes Teknokent iş birliği ile Bireysel Genç Girişim (BİGG) adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden Harun Karakoç, Erciyes Üniversitesi Teknopark’tan Emre Arslan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

BİGG 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmakta.

Erciyes Üniversitesi Tekonoloji Transfer Ofisinden Harun Karakoç yaptığı sunumda, “ Başarmak için üç şey lazım: girişimci olmak, iş fikrine sahip olmak ve yatırımcılık ruhu yaşımak. Bu programa kimler başvurabilirler Akademisyenler, Lisans Mezunları, Yüksek Lisans Öğrencileri ve Mezunları, Doktora Öğrencileri ve Mezunları başvurabilir. BİGG nedir? 150.000 TL hibe, 18 ay proje süresi, ön ödeme, %100 hibe programıdır.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 31.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER