Hastaneden Basın Açıklaması

Son günlerde vefat eden bir hastamız üzerinden sosyal medyada yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. Öncelikle vefat eden hastamıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz. 

 

Son bir ay içerisinde hastanemizde ilgili bölümler tarafından 24’ü son 1 haftada olmak üzere toplamda 108 adet stent uygulaması yapılmıştır. Yine son 1 yıl içerisinde Hastanemizde 31 bin 211 ameliyat yapılmış olup malzeme eksikliği sebebiyle herhangi bir hizmet aksaması söz konusu değildir. 

 

Adı geçen hastamız, Hastanemizde 2008 yılında "çıkan aort anevrizması ve diseksiyonu" tanısıyla ameliyat edilmiş ve şifa ile taburcu olmuştur. 2015 yılındaki başvurusunda hastamızın "inen aortasında anevrizma ve diseksiyon" tespit edilmiş hastamız Hastanemize yatırılmış, kendisine cerrahi ve TEVAR önerilmiş ancak hiçbir tedavi alternatifini kabul etmeyerek kendi isteğiyle Hastanemizden ayrılmıştır. 2015-2020 yılları arasında hastamızın Hastanemizde takibi yoktur. 

 

Cumartesi gecesi hastamız tekrar acil servise başvurmuş ve BT anjiyografi sinde 2015 yılında tespit edilmiş olan Anevrizma ve diseksiyonun yaklaşık 9 santimetre çapa ulaştığı ve torakal anevrizmaya ek olarak Abdominal aortasında da 9 santimetre çapa ulaşan anevrizmatik bir segmentin olduğu tespit edilmiştir. 

 

Bu hastamız üzerinden hastanemizde malzeme olmadığı için hastanın hayatını kaybettiği şeklindeki değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Hastamız gece saatlerinde Hastanemize başvurmuş ve aynı gece vefat etmiştir. Dolayısıyla hasta için herhangi bir satın alma işlemi talebi yapılmamıştır. Bu çeşit ürünlerin hastanın hastalığına göre çap ve boyları çok değişken olduğu için çok sık kullanılanlar dışında her ebatta malzemenin bulundurulması söz konusu değildir. Hastanın tomografi sonrası ölçümleri yapılarak uygun ürün yetkili firmalardan istenerek hastalara işlem uygulanmaktadır. Tüm bu ürünlerin ve işlemin ücreti SGK tarafından karşılanmakta ve hastalardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Hastanemizde geçtiğimiz yıl içerisinde uygun hastalara adı geçen TEVAR ve EVAR ürünleri satın alınarak kullanılmıştır.

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği

 



Haber Tarihi : 16.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER