Ülkemizin İhtiyaç Duyduğu Çalışmalar Yapmamız Gerekiyor

Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan 13 akademik personelimiz için tören düzenlendi.


Üniversitemiz Personel Yemekhanesi VIP Salonu’nda düzenlenen Akademik Yükselme Programına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve üst akademik kadroya atanan öğretim elemanları katıldı.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Önceki yıllarda biliyorsunuz senede bir kez yapılıyordu.  Biz bunu küçük gruplar halinde sohbet edelim olarak diye düzenliyoruz. Bundan sonra profesör olan arkadaşlarımızdan araştırma bekliyoruz tabi diğerlerinden de çalışmalar bekliyoruz ama profesörlük böyle akademisyenliğin son noktası. Bazen profesörlerimizde şunu görüyorum; ‘bundan sonra çalışma yapmama gerek yok kimse bizden bir şey beklemiyor’ şeklinde ama aslında asıl çalışmalar profesörlükten sonra yapılacak çalışmalar.  Çünkü büyük bir birikim ülkemizin ve üniversitemizin ihtiyaç duyduğu çalışmalar yapmamız gerekiyor. Çalışmalar noktasında da hep söyledik; yapacağınız projelerde, bireysel çalışmalarda hep yanınızda olacağız, destek vereceğiz, yapmamız gereken ne varsa bizden istediğiniz onları destekleyeceğiz. Bu desteklemelerimizde devam edecek. Hep birlikte üniversitemizin seviyesini yükselteceğiz. Üniversitemizin adını duyuracağız ve üniversitemizin adının duyurulmasında da önemlisi ülkemizin ihtiyaç duyduğu insanlığın ihtiyaç duyduğu şeylere de imza atacağız.” ifadelerini kullandı.


Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Koç, “Kendimde hiçbir zaman doçent olayım diye yayın yapmadım tam tersi akademisyenliğin gerekliliğini yerine getirebilme için yayın yaptım. Doçentlik nasıl benim için araçsa profesörlüğü de araç olarak görüyorum. Bundan sonra üniversiteme, fakülteme, yaşadığım nefes aldığım şehre hizmet etmek ve hizmet etmeye devam etmek benim boynumun borcu olarak addediyorum.” diye konuştu.


Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gürkan Yüksek ise, “Hayırlısıyla bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bu bir süreç tabi hepimiz için. Yeni bir süreç başlıyor; kendi adıma sordum yeni bir süreç benim için nasıl olacak diye. Tabi akademik ve bilimsel çalışmalarımız devam ederken de kendimizle ilgili bu akademik süreçlerimizi tamamlarken almış olduğumuz emanet olan bölümümüzün de gelişmesi için bazı şeyleri belki aksatmış olabiliriz. Bölümümüzü daha iyi noktalara getirmek için çalışmayı hedefliyorum.” dedi.


Bir üst kadroya atanan akademisyenler ise etkinliğin yapılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Rektörümüze ve yönetimine teşekkür etti.


Rektörümüz Yıldız, Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Özlem Şahin, Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, Prof. Dr. Baki Keskin, Prof. Dr. Salih Cem İnan, Prof. Dr. Fatih Ungan, Prof. Dr. Mehmet Demir, Prof. Dr. Gülpınar Akbulut Özpay, Prof. Dr. Hakan Koç, Doçent kadrosuna atanan Doç. Dr. Serkan Buldur, Doç. Dr. Recep Gümüş, Doç. Dr. Adil Elik, Doç. Dr. Ahmet Gürkan Yüksek, Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan Dr. Esra Gültürk’e belgelerini ve hediyelerini verdi.


Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 



Haber Tarihi : 02.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER