Öğrenci Bilgi Sistemi Otomasyonu Değişiyor

Üniversitemiz kurumsallaşma çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Bu kapsamda, Üniversitemizin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında kullanılacak olan “Öğrenci Bilgi Otomasyonu” eğitim programı düzenlendi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Proje Koordinatörü Zafer Yıldız ve idari personelimiz katıldı.

Rektörümüz Yıldız konuşmasında kurumsallaşmaya verdikleri öneme değindi. Rektörümüz önceden kullanılan sistemin 14 senedir kullanıldığını belirterek ,“Öğrenci bilgi sisteminden kullandığımız iki program vardı.  Ön lisans ve lisansa bir program, lisansüstüne de ayrı bir program uyguluyorduk.  Bunun da çeşitli sıkıntıları vardı. Örneğin; bir hocamız ön lisanstaki bir derse giriyor, lisansta derse giriyor, yüksek lisansta derse giriyor, doktorada derse giriyor. Özellikle bu işi yapan öğrenci işlerindeki arkadaşlarımızın o dönemdeki çektiği sıkıntıları biliyoruz. Yani eylül ve şubat aylarında bir ay boyunca bir hocanın ders yükünü çıkarmaya çalışıyorduk. İşte iki ayrı programın sakıncaları ve birbiriyle uyumsuz oluşu, istediğimiz verileri alamayışımız derli ve toplu bir program almamız gerçeğini ortaya çıkardı.” dedi.

Rektörümüz Proliz şirketiyle yapılan anlaşma gereğince ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında yeni sistemin kullanılacağını ifade ederek, “Böylece hem personel sistemini de alacağız ek ders sistemini de alacağız.  Şu an Proliz şirketinden geldiler, bu hafta içerisinde üç gün burada eğitimler verecekler. Bugün burada genel tanıtımlar yapılacak, daha sonra özel tanıtımlar verilecek.  Şu an bu programı 63 üniversite kullanıyor, bizimle beraber 64 üniversite olacak.  Bu sistemin çok daha faydalı olacağını biliyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim, inşallah Üniversitemiz kurumsallaşma yolunda böylece bir adım daha atmış oluyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüzün açış konuşmasının ardından Proliz şirketi yetkilisi eğitim sunumunu gerçekleştirdi.

 



Haber Tarihi : 07.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER