18 Mart’ta Asım’ın Nesli Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi.

Yukarı Tekke'deki Şehitlikte yapılan ilk törende Şehitler Anıtı’na Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği çelenk sundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve il protokolünün de hazır bulunduğu çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. 

Şehitlikte bulunan askerler tarafından saygı atışının gerçekleştirilmesinin ardından dualar okunarak asker ve polis şehitliği ziyaret edildi ve mezarlara karanfil bırakıldı. 

Asım’ın Nesli Anlatıldı

Sivas Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Çanakkale zaferini anlatan konuşmaların ardından Merkez Valisi Adnan Yılmaz “Asım’ın Nesli” adlı sunumunu dinleyicilerle paylaştı. 

Öğrencilerin Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Çanakkale Destanı ile ilgili şiirler okundu. 

Birçok ülkeden gelerek ilimizdeki Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler de tek tek hem kendi dillerinde hem de Türkçe olarak ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ şeklindeki duygularını ifade ettiler. Program, Valimiz Davut Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekilerin öğrencileri tebrik etmesi ile son buldu.
 



Haber Tarihi : 19.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER