1’inci Kariyer Günleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 1’inci Kariyer Günleri Programı düzenlendi.


Sivas Valiliği ve Sivas Belediye Başkanlığı ile birçok kamu kurumunun himayesinde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Sivas Kültür ve Turizm İl Müdürü Teoman Karaca, İŞKUR Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, il protokolü, dekanlar, müdürler, akademisyenler, şehrimizden ve farklı şehirlerden turizm firmaları ile öğrenciler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.


Kariyer Günlerinin açış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, “Bir sektör hayal edin. Kültürel değerleri korusun ve gelecek nesillere aktarsın. Bir sektör hayal edin sevgi ve saygıdan bahsetsin, insanları ve toplumları kaynaştırsın. Doğayı korusun, adına bacasız sanayi densin. Bahsettiğimiz sektör turizm sektörüdür. Turizm sektörü 4 önemli sacayağından oluşur. Bunlardan ilki turizmdir. İkincisi turistleri binlerce kilometre uzaktan kendine çeken destinasyonlardır. Üçüncüsü ise turistlerin ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Son olarak işletmelerin arka planı görünmez kahramanı nitelikli insan gücüdür. Turizm kariyer günleri bu dört sacayağından üçünü bir araya getiren platformlardır. Bugün Sivas'ta ilk defa düzenlenecek olan turizm kariyer günlerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gururu yaşamamızda emeği geçen Sayın Valimiz Salih Ayhan'a, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'a ve diğer devlet erkânına şükranlarımı sunuyorum. Bu turizm günlerinin şehrimize, ülkemize katkı vermesini temenni ediyorum.” dedi.


İŞKUR Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat, turizm sektörünün ülkemizde ve ilimizde personel akışı açısından en yoğun olduğu sektörler arasında yer aldığını, öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde bu sektöre en yüksek düzeyde fayda sağlamaları gerektiğini anlattı. Canpolat daha sonra İŞKUR’un turizm sektörüyle ilgili çalışmalarını aktardı.


Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, inanç turizminin ilk insan Hz. Âdem’den bu yana önemli olduğuna değindi.


Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç üniversitelerin bir görevinin de teoriyle pratiği buluşturmak, pratiğe öncülük etmek ve bunların bir anlamda önlerini açmak olduğuna dikkat çekerek, “Salonda alaylılar var ama mektepliler de var; bu işin teorisini yapan hocalarımız ve öğrencilerimiz. Mutlaka her iki grubunda birbirlerine verecekleri katkılar var. Dolayısıyla 1’inci Kariyer Günlerini çok değerli buluyoruz. Hem şehrimize hem ülkemize çok güzel katkılar sunacağını düşünüyoruz. Bu anlamda böyle güzel bir organizasyona katkı sağlayan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Şu an 25 firmanın bu programa iştirak ettiğini söylediler. Bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 


Programın son konuşmasını gerçekleştiren Sivas Valisi Salih Ayhan ise 2019 yılının ülkemiz ve şehrimizin turizm açısından ciddi ilerlemenin yaşandığı bir yıl olduğunu kaydederek, “Yüksek hızlı trenin de inşallah bu sene Sivas'ımıza gelmesiyle beraber çok güzel bir hareketlilik olacak. Bu sosyal hareketlilik, ekonomik hareketlilik, eğitim hareketliliği özellikle de bu manada turizm paydaşlarımızın ciddi bir kazanım elde edecekler ama buna hazırlı olmak lazım. Ben hep şunu söylüyorum, hazırlıklı olmazsak eğer, altyapımızı buna hazır olmazsa, mental olarak buna hazır olmazsak bu ters etki yapabilmektedir. Türkiye de yüksek hızlı trenin gittiği yerlerde tam on kat hareketlilik olmaktadır. Buna üniversitemizin, kurumlarımızın, sektörde olanların hazırlıklı olması lazım. Bu turizm platformu bunun ilk ayakları oldu ve üniversitemiz de bu işin içerisinde etkin ve aktif bir şekilde yer almaya başladı. Sivas’ımızın 2009 yılına baktığımız zaman yatak kapasitesi 537 arkadaşlar, şu an 6 bin civarında. Dolayısıyla yapı olarak da çok da iyi bir noktaya gelmişiz. Hazırlıklı olmamız lazım.” diye belirtti.


Konuşmaların sonrasında program belge takdim töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile sürdü.


Misafirlerin turizm firmalarının açtığı stantları ziyaret etmesiyle program sona erdi.
 



Haber Tarihi : 10.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER