SCÜ’yü 55 Farklı Ülkeden Öğrenci Tercih Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın başlattığı uluslararasılaşma politikası sayesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, yabancı öğrencilerin tercih ettiği üniversitelerden biri olmaya başladı.

 

Üniversitemize yabancı öğrencilerin yoğun ilgi göstermesinden memnun olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, “Üniversitemizin uluslararasılaşma politikası bu yıl oldukça iyi bir ivme kazandı. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın bu konuya verdiği özel önem sayesinde bu yıl yabancı öğrenci alımı noktasında bereketli bir yıl oldu. Geçen yıllara nazaran birçok farklı ülkeden yabancı öğrenci üniversitemizi tercih ederek farklı bölümlere yerleştirildi. 2019 yılına kadar yabancı öğrenci sayımız yaklaşık beş yüz iken bu yıl yaklaşık bin yeni öğrenci daha üniversitemizi tercih etti.” dedi.

 

Ülke çeşitliliğinin arttığını ve dünyanın 55 farklı ülkesinden öğrencinin artık üniversitemizde eğitim göreceğini ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, “Bir diğer önemli husus ise bu yıla kadar on dört farklı ülkeden uluslararası öğrencimiz varken bu yıl ülke çeşitliliği artarak üniversitemiz elli beş farklı ülkeden gelen öğrenciye ev sahip yapacak. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bir taraftan uluslararası öğrenci sayımızı artırmaya çalışırken diğer taraftan ülke çeşitliliğini de göz önünde bulundurarak daha farklı ülkelerden öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Bu yıl ilk kez Ürdün, Etiyopya, Çad, Gana, Cibuti, Tanzanya, Amerika, Hollanda, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, İsviçre, Belçika, Avusturya gibi ülkelerden de yabancı öğrenci aldık. Önümüzdeki yıllarda hem yabancı öğrenci sayısını hem de ülke çeşitliliğini artırmayı planlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

 

Doç. Dr. Yıldırım konuşmasının devamında, “Ayrıca dünyanın birçok ülkesinde eğitim faaliyeti yürüten Türkiye Maarif Vakfı’yla imzaladığımız protokol çerçevesinde bu okullardan mezun olan yaklaşık üç yüz öğrencinin üniversitemize kaydı yapılacak. Bu öğrencilerle beraber Üniversitemizde eğitim gören yabancı öğrenci sayımız artacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Üniversitemizi tercih eden Afganistan uyruklu Zehra Ahlaki Sivas’ı ve Üniversitemizi çok beğendiğini ifade ederek, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Ebelik Bölümünü kazandım ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Ofisi’ne kaydımı yapmak için geldim. Üniversiteyi çok beğendim. Hocalarımız da çok iyi ve o yüzden burayı tercih ettim.” dedi.

 

Kazakistan’dan gelen Arman Maratoğlu ise köklü ve gelenekleri olan bir üniversitede eğitim görmek istediğini ve bu aşamada araştırmaları sonucunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesini tercih ettiğini belirterek, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesini internetten araştırdım. Oldukça güzel bir üniversite olduğunu öğrendim. İşletme Bölümünü kazandım. Kaydımı yapmak için geldim.” dedi.
 

 



Haber Tarihi : 08.10.2020

AYLARA GÖRE HABERLER