Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri Etkinliği Başladı

YGS sınavlarının yapılmasının ardından üniversiteye yerleşmek isteyen aday öğrencilerin LYS’ye hazırlandıkları bugünlerde Üniversitemiz tanıtım çalışmalarını artırdı. Bu kapsamda farklı illerde düzenlenen tanıtım fuarlarına iştirak etmekle birlikte ilimizde düzenlenen "Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri" etkinliğine de katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Unilook iş birliğinde düzenlenen programın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Unilook temsilcisi Caner Işkın ve öğrenciler katıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Unilook Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri" etkinliğinin açılışını yapan Sivas Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, gençlerin daha bilinçli bölüm ve üniversite tercihinde bulunması için düzenlenen fuarın önemli olduğunu belirtti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe 16 üniversitenin katılım sağladığını ve stant açtığını aktaran Millî Eğitim Müdürü Altınsoy, "12. sınıfa gelmiş, meslek seçiminde tereddüt yaşayan, meslek seçmek isteyen öğrencilerimize bir rehber olsun anlamında fuarı düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız da Sivas'ın tarihten beri bir bilim yurdu olarak bilindiğini söyledi.

Öğrencilerin üniversiteleri tanımaları açısından programın önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz, "Üniversitemiz eğitim öğretim veren önemli kuruluşlarımızdan birisidir. Böyle bir etkinliğin üniversitemiz için önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de bu fuarda üniversitemize tercihlerin artması için öğrencileri bilgilendireceğiz. Buradan özellikle şehrimizdeki öğrencilere üniversitemizi tanıtmak istiyoruz. Aynı zamanda bizim hocalarımız da liseleri geziyorlar. Üniversitemiz bildiğiniz üzere 43 yıllık bir üniversite, 16 fakültemiz var, Hukuk Fakültesini açıyoruz, yine Turizm Meslek Yüksekokulumuzu fakülteye dönüştürüyoruz, Allah nasip ederse Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu da fakülteye çevireceğiz. Elli altı bin öğrencimiz var. Bu yapılan etkinlik, Üniversitemiz açısından da önemli. Diğer illerden gelen öğrencilerimize de böylece tanıtma imkânı sunuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz ve katılımcılar stantlarını gezerek üniversiteler hakkında bilgi aldılar. 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 27.04.2017

AYLARA GÖRE HABERLER