KÜSİ’den Eğitim

Üniversitemiz, Kamu Üniversite Sanayi (KÜSİ), KOSGEB İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Teknokent, Proje Destek Ofisi ve Sivas İŞGEM iş birliği ile işletmelere yönelik “AR-GE Teknolojik Üretim ve Yerleştirme Destekleri Proje Hazırlama Eğitimi” düzenlendi.


İŞGEM Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Kamu Üniversite Sanayi (KÜSİ) İş Birliği Sivas İl Temsilcisi ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şimşir, KOSGEB Sivas İl Müdürü Bahattin Ünal, öğretim elemanları ile sanayiciler katıldı.


Program hakkında açıklama yapan Kamu Üniversite Sanayi (KÜSİ) İş Birliği İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Şimşir, “Bugün İŞGEM’de yapmış olduğumuz toplantı KÜSİ kapsamında yaptığımız bir faaliyettir. Bu faaliyetteki amacımız, Sivas’taki firmalarımızın proje nicelik ve niteliklerinin artırılmasına yönelik KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için projelerin içeriği ‘Ne olmalıdır, nasıl yazılmalıdır ve bu desteklerin vermiş olduğu imkânlar nelerdir avantajları nelerdir’ gibi konularda sanayici ve iş adamlarımızı, Cumhuriyet Teknokent’teki firmalarımızı bilgilendirmektir.


Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinde Sivas’ta kalkınma modeli olarak belirtilen KÜSİ’nin faaliyetlerinden birini gerçekleştirmiş olduk. Umarım bu toplantı faydalı ve verimli olmuştur. Firmalarımız bu etkinlikle birlikte yeni AR-Ge projeleri, İnovasyon projeleri, endüstri uygulamaları projeleri hayata geçirir duruma gelir. Bu etkinliğin Sivas’a büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz.” dedi.


Açış konuşmalarının ardından KOSGEB Sivas İl Müdürü Bahattin Ünal tarafından katılımcılara KOSGEB destekleri, proje oluşumları ve sonuçları hakkında bilgi verildi. Proje hazırlama üzerinde uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 26.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER