Diş Hekimliği Fakültemizden Yeni Protokol

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi çeşitli kurumlar ile işbirliği protokolleri yaparak hızlı ve etkin tedaviler gerçekleştiriyor.

 

Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü ile yapılan protokol ile Müftülük çalışanları ile ailelerinin ağız ve diş sağlığı taraması ve tedavileri yapılacak.

 

Diş Hekimliği Fakültemiz ve Sivas İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol ile Sivas Müftülüğüne bağlı personel ve ailelerinin hızlı, etkin ve kontrollü, tespit edilen ve ihtiyaç görülen (implant ve ortodontik tedaviler hariç) diş tedavilerinin Diş Hekimliği Fakültesi’nin sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiği 15 Temmuz Şehitler Kliniği’nde yapılması amaçlanıyor.

 

Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Rektör Danışmanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Görler ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan katıldı.

 

Diş Hekimliği Fakültesince çeşitli kurumlarla sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde işbirliği protokolleri yapıldığını belirten Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, “Diş Hekimliği Fakültesi olarak birçok etkinliğe imza attık.  Diş Hekimliği Fakültemizde oluşturduğumuz 15 Temmuz Şehitler Kliniği'nde ilk olarak Sivas’taki şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarını evlerinden alarak fakültemize getirerek diş tedavilerini eksizsiz bir şekilde gerçekleştirdik. Bunun dışında birçok kurumla buna benzer protokoller imzaladık. Bugün ise Sivas İl Müftülüğü ile bir protokol imzalayacağız.  Bu protokolle Sivas İl Müftülüğü personelini aileleri ve çocuklarıyla beraber tüm fakültemizde ağırlayarak diş tedavilerini yapacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Diş Hekimliği Fakültemizin 15 Temmuz Şehitler Kliniği ile toplumun birçok kesiminden hastaları sosyal sorumluluk anlayışı ile tedavi ettiğini ifade eden Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Üniversitemizin fakültelerini ziyaret ettiğim sırada Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığını da ziyaret ettim. Dekan Hocamız ile Diş Hekimliği Fakültesinde faaliyet gösteren 15 Temmuz Kliniğini gezdik. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışma dikkatimi çekti. Bu klinikte okullarda okuyan öğrenciler, çeşitli kurum çalışanları, şehit, gazi ve gazi yakınlarına yönelik diş tedavilerini yapıldığı öğrendim. Biz de Sivas İl Müftülüğü olarak görevli personelimizin ve ailelerinin böyle güzel bir hizmetten istifade etmesini arzu ettik. Ben emeği geçen sayın dekanıma ve özellikle Rektör Hocamız Alim Yıldız’a çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

Diş Hekimliği Fakültesince yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yarım asra yakın tecrübesiyle şehrimize ve bölgeye hizmet veriyor.  Diş Hekimliği Fakültemizde 15 Temmuz Şehitler Kliniği’ni açtıktan sonra öncelikle Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına diş tedavisi hizmeti vermeye başlandı. Daha sonra ise diğer kurumlara diş tedavisini vermeye başladık.  Bu hizmetimiz Türkiye de bir ilkti ve hâlen ilk olma özelliğini korumakta. Diş tedavileri uzun bir süreç isteyen bir tedavidir. Biz bütün kurumlara giderek bu protokolleri yapıyoruz. Birçok kurumla yaptığımız gibi bu günde Sivas İl Müftülüğümüzle bu protokolü yapıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.



Haber Tarihi : 07.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER