Üniversitemiz Hastanesi Dermatoloji Kliniği Bölgede Adından Söz Ettiriyor

Üniversitemiz Hastanesi birçok konuda olduğu gibi deri hastalıkları konusunda da bölgede büyük bir ihtiyaca cevap veriyor. Gerek Sivas’taki hastaların gerekse Sivas dışından gelen hastaların tedavileri Dermatoloji Kliniğimizde en son teknolojiye sahip aletlerle yapılıyor.

Dermatoloji Kliniği hakkında bilgi veren Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Özçelik, “Dermatoloji Kliniğinde 2 tane polikliniğimiz var. Günde ortalama 100 ila 120 arasında hasta tedavi ediliyor. Kliniğimizde benimle birlikte 4 hoca, 5 tane de asistan var. Bu polikliniklerimizin dışında bir de sedef hastalıkları polikliniğimiz var. Sivas dışından gelen hastalarımızın da tedavisi burada başarılı bir şekilde yapılmaktadır.” dedi.

Dermatoloji Kliniği bünyesinde yer alan Fototerapi Ünitesi, Laboratuvar Ünitesi, Dermatoskopi Ünitesi ve bu ünitelerde yer alan aletler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Sedat Özçelik, “Fototerapi ünitemiz en son teknolojiye sahip. Bölgede ihtiyaca cevap verebilecek kaliteli bir bir ünitedir. Deri lenformaları, sedef hastalığı ve liken gibi birçok deri hastalığı da fototerapi ünitesinde tedavi edilmektedir. Laboratuvar Ünitesi birçok hastalığın, beklemeden, araştırıp tanılarını koyabildiğimiz bir ünitedir. Özellikle mantar hastalıklarının, büllü hastalıklarının ve bir takım patolojik preparatların değerlendirilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Hastalara çok kısa sürede sonuç verdiğimiz için kliniğimizin en önemli ünitesi olarak da burayı görüyorum.” dedi.

Deri kanserinin tedavisinde ve erken teşhisinde Dermatoskopi Ünitesinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sedat Özçelik, “Burada deri tümörlerini tedavi ediyoruz. Deri tümörü çok sayıda rastlanan tümördür. Bunlardan en ölümcül olanı da melanomadır. Çok az sayıda görülse de melanoma çok ciddi bir hastalıktır. Erken teşhis çok önemlidir. Burada hastaya herhangi bir acı, ağrı vermeden tanıyı koyabiliyoruz. Burada gördüğümüz dermatoskopi aleti verdiği ışınlarla lezyonları yaklaşık 400 kat büyüterek yüzde 98 oranında bir doğrulukla karar vermemize yardımcı oluyor. Hem bizim için hem de hastalarımız için çok önemli bir alet’’ dedi.
 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:
youtu.be/X3Fw2daxeo0     KANAL 58  



Haber Tarihi : 02.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER