Üniversitemizde Akademik Kadro Sevinci

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız 26.06.2019 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Üniversitemize tahsis edilen akademik kadrolar hakkında açıklamada bulundu.


Akademik kadro sıkıntısı ve yeni tahsis edilen kadrolar hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “45 yıllık bir yükseköğretim kurumu olan üniversitemizde son zamanlarda kadroların dolması sebebiyle birçok bölüme akademisyen alınamamakta ve bir üst kadroya atama hakkı kazanan akademisyenlerimize kadro verememekteydik. 

Yapmış olduğumuz görüşmeler ve talepler neticesinde uzun yıllardır kadro tahsis edilmeyen Üniversitemize geçtiğimiz aylarda 125 kadro tahsis edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı’nın dünkü kararnamesi ile 320 kadro daha tahsis edildi. Böylece bu yıl içerisinde 445 akademik kadro kazanmış olduk.

Nitelikli eğitim ve araştırmaların yapıldığı Üniversitemize tahsis edilen bu kadrolarla birlikte artık akademik kadro sıkıntısı birkaç yıl yaşanmayacak. 

Bizim akademik çalışanlarımızdan isteğimiz şu: Aklın ve bilimin ışığında gelecek nesillere faydalı bilimsel çalışmalarını ve üretimlerini devam ettirsinler. Kadro tahsisi, bilimsel projelerin desteklenmesi ve daha nitelikli projeler üretilmesi gibi her türlü konuda yönetim olarak çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.

Bu vesile ile Üniversitemize kadroların tahsisinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Yükseköğretim Kurumuna ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

Bu kadrolar bizi oldukça rahatlattı. Böylelikle her fakültemizde hocalarımız daha iyi hizmet verecekler.
 
 



Haber Tarihi : 27.06.2019

AYLARA GÖRE HABERLER