Kanser ve Kanserden Korunma Yolları Semineri

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Seminer Günleri programı çerçevesinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Siliğ’in konuşmacı olarak katıldığı “Kanser ve Kanserden Korunma Yolları” semineri düzenlendi 


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun, “Günümüzün hastalığı olan kanser hastalığı ile ilgili farkındalık ve bilinç oluşturmak için düzenlenene programda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kolon kanseri, meme kanseri, uterus kanseri gibi hastalıkların obezite ile ilişkili olduğunu, yanlış beslenme ve kilo artışının kansere yakalanma riskini artırdığını belirterek kanser ve kanserden korunma yolları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yavuz Siliğ, “Özellikle işlenmiş et, çok yüksek ısıda pişen veya doğrudan ateşle temas eden et türü beslenme de kolon kanseriyle ilişkili bulunmuştur. Radyasyona maruz kalma, genetik yatkınlık, kanser riskini artırmaktadır. Fiziksel egzersiz, sağlık beslenme, periyodik taramalar sağlıklı kalmada en önemli unsurlardır. Erken tanı önemlidir.” diye ekledi. 

Seminerin ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Akkoyun tarafından Prof. Dr. Yavuz Siliğ’e teşekkür belgesi verildi.
 



Haber Tarihi : 08.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER