"Çanakkale Deniz Savaşları” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından “18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları” konulu konferans düzenlendi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okulu Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ünal Kılıç Çanakkale Savaşı’nın Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Bedir Savaşı’na benzediğini kaydederek, “Çanakkale şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum,” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak, Çanakkale Deniz Savaşı’nın sömürgeci ülkelerin savaşı olduğunu belirterek, Doğu ülkeleri kendi aralarındaki sömürge savaşlarının içerisine Osmanlı Devletini de çekmek istediklerini belirtti.

Çanakkale Deniz Savaşı’nda kullanılan yöntemler ve sistemler hakkında da katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Koçak, savaş subaylarının teknik ve taktikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Programın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aksu, Prof. Dr. Koçak’a teşekkür belgesi verdi.

Haber Tarihi : 17.03.2017