SCÜ'de Ritim Atölyesi Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) Ritim Atölyesi yapıldı.

SCÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Eğitim Fakültesi B Binası'nda düzenlenen atölyeye Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Göktürk, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Ankara Radyosu Ritim Saz Sanatçısı Kazım Sezer tarafından verilen atölye eğitiminde Türk Müziği’nde klasik sazların yeri konuşuldu. Geçmişte Türk müziği adına neler yapıldığı ve tecrübelerinden bahseden Sezer, günümüzde yapılan müzik çalışmalarına da değinerek teknik bilgiler verdi.

Program sonunda elinde bulunan def türlerini tanıtan Sezer, Türk Müziği’nin def ile başlayıp def ile sona erdiğini ve def sayesinde yönetilen müzikten ötürü Türk Müziği’nde şef bulunmadığını sözlerine ekleyerek atölyesini tamamladı.

Haber Tarihi : 25.11.2022