Kadın İdarecilerimiz ve İdarecilerimizin Eşlerine Yönelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Kadın idarecilerimiz ve idarecilerimizin eşlerine yönelik olarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programı düzenlendi.

 

Ev sahipliğini Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız Hanımefendi’nin yaptığı ve Turizm Fakültesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa, Vali Sayın Davut Gül’ün eşi Gülden Gül Hanımefendi, Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın’ın eşi Yurdagül Aydın Hanımefendi, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Nebi Kaya’nın eşi Zeynep Kaya, kadın idarecilerimiz, idarecilerimizin eşleri ve sivil toplum örgütlerinin bayan temsilcileri katıldı.

 

Program, Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimince hazırlanan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ile ilgili filmin gösterimi ile başladı.

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız, “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit parçası olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. İşte bugün bu sorumluluğu idrak etme vakti. Kadının konumunu yükseltme ve demokrasi kültürünü geliştirme yolunda çalışma vakti. Bu hususta bizlerin de gayret içinde olmak vakti. Hayatın kaynağı rahmetin, merhametin, şefkatin, zarafetin, nezaketin sembolü kadınlarımıza, ülkemizin kadınlarına selam olsun. Gönül coğrafyamızın kadınlarına selam olsun, şehit ve gazi annelerimize, eşlerine selam olsun. Şu anda Afrin’de görev alan asker eşlerine, annelerine selam olsun. Suriye’de işkence gören kadınlara selam olsun. Dünyanın bütün kadınlarına merhametin, şefkatin timsali kadınlara selam olsun. Sizlere selam olsun.” İfadelerini kullandı.

 

Program yemek ikramının ardından karanfil takdimi ve karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.



Haber Tarihi : 10.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER