Onlar da Buradaydı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Onlar da Buradaydı’ projesi kapsamında Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

 

Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam-Hatip-Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

 

İmam-Hatip Öğrenci Meclisi Başkanı Yakup Korkmaz yaptığı açış konuşmasında, “Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve İmam-Hatip Öğrenci Meclisimiz olarak “Onlar da Buradaydı Projesi” kapsamında altı İmam-Hatip lisemizde üniversitemizin çok değerli altı hocamızı okullarımızda ağırlıyoruz. Bu proje kapsamında bizlerden desteğini esirgemeyen Rektör hocamız Prof. Dr. Alim Yıldız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Sivas Uluslararası Şehit M. Murat Ertekin Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Abdulkadir Selvi ise “Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İmam-Hatip Okulları Meclisleri tarafından düzenlenen Onlar da Buradaydı programına hepiniz hoş geldiniz. Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bilinçli, şuurlu ve istikameti belli olan nesillerin önemine değinerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bizim okuduğumuz dönemlerde İmam-Hatiplerde bir başarı vardı ama üzerimizde de bir baskı vardı. Biz de başarımızı ispat etmek için tüm gayretimizle çalışırdık. Çeşitli ülkelerden burada okuyan kardeşlerimiz var. Bunlar sizin için büyük bir zenginlik, dünyayı tanımanız açısından büyük bir zenginlik. Çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere de şunu söylemek istiyorum okulu bitirdiklerinde üniversitemizin kapıları onlara açık, okumak istediğiniz fakültelerimize sizleri de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İyi insan olmak, ahlaklı insan olmak bütün toplumların bütün düşüncelerin ana hedefi olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Yaptığınız iş önemli, aldığınız eğitim önemli. Şu an bana sorsalar tekrar üniversite sınavına girme durumu olsa yine İlahiyat Fakültesini tercih ederim. Çünkü verdiği imkânlar çok fazla. İmam-Hatipte de aynı dersleri görüyorsunuz ama fakülteden mezun olduktan sonra istediğiniz alanda yüksek lisans, doktora yaparak o sahada akdemiysen olabiliyorsunuz. Örneğin ben Türk İslam Edebiyatı sahasında yüksek lisans yaptım Marmara Üniversitesi’nde. Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi’nde yine aynı alanda doktora yaptım şuan Türk İslam Edebiyatı hocasıyım. Onun için aldığınız eğitim önemli. Çünkü bir yol gösteriliyor sizlere, dinimizi öğreniyorsunuz. İyi insan olmak, ahlaklı insan olmak bütün toplumların bütün düşüncelerin ana hedefidir. Bu çağda size bu öğretiliyor; yalan söylemeyeceksin, hırsızlık yapmayacaksın, mütevazı olacaksın, insanlara faydalı işler yapacaksın. Bunlarda iyi bir insan şahsiyetinin oluşması açısından önemli. Bundan dolayı diyorum ki bulunduğunuz okul aldığınız eğitim önemli bu yılları değerlendirin. Bazen uykusuz kalabilirsiniz, sabah erken kalkmış olabilirsiniz. Ama birkaç yıl sonra veya zaman sonra görürsünüz ki hiçbir şey kaybetmemiş, çok şey kazanmışsınız. Bu yıllarda derslerin dışında birde şunu yapmanız gerekiyor; çok okumanız gerekiyor. Burada roman okuyun, şiir okuyun, tarih okuyun, sanat ile ilgili bir şeyler okuyun. Ama okuyun. Dağarcığınızı doldurun. Ben bunların çok faydasını gördüm.” dedi.

 



Haber Tarihi : 11.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER