Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Başladı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na alınacak 100 öğrencinin tespiti için özel yetenek sınavı başladı.

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yetenek sınavına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, öğretim üyeleri ile öğrenci aileleri katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen sınav öncesi yaptığı açıklamada, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ayrı bir misyonu olan okulumuz. Üniversitemizi hem eğitim-öğretim alanında hem de sportif alanda temsil ediyor. Tabii spor, kurumlara ve ülkelere ayrı bir güç katıyor. Yüksekokulumuzda görevli arkadaşlarımız bu sene sınav sistemi ile ilgili yeni çalışmalar yaptı. Sınav, tabiri caiz ise el değmeden yürütülüyor ve tamamen öğrencilerin kendi sonuçlarını kullanarak, hiçbir takdir hakkı kullanımına mahal verilmeden, bütün puanlamalar bilgisayar sistemi üzerinden yürütülüyor ve sonuçlanıyor. Umarım sakatlık olmadan centilmenlik içerisinde yapılan özel yetenek sınavları tamamlanır. Kazanan öğrencilerimiz de üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi temsil ederler. Buradan tüm adaylara başarılar diliyor, ailelere de hayırlısı olsun diyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül ise, “2017 özel yetenek sınavımızda bugün öğrencilerimizin birinci aşama olan 30 metre koşu sınavlarını yapacağız. Daha sonra birinci ön elemeyi geçen adayları koordinasyon parkuruna alacağız. Özel yetenek sınavımız üç aşamadan oluşuyor, birinci aşamada adaylar 30 metrede ve sportif öz geçmişlerine göre değerlendirilerek ikinci aşamaya alınacak. İkinci aşamaya alınan adaylar koordinasyon parkurunda sınava girecekler. Koordinasyon parkurunda biz her öğrenciye iki hak tanıyoruz. Koordinasyon parkurunu tamamladıktan sonra ise üçüncü aşamada adayların yerleşme puanı hesaplanacak. Yerleşme puanı ÖSYM’nin üniversitelere bildirmiş olduğu yerleştirme puanı hesaplama formülüne göre hesaplanarak adaylarımızın sonuçlarını açıklayacağız. Katılımın bölgesel dağılımlarına baktığımızda, Türkiye genelinden her bölgeden aday geliyor ve her adayın burayı tercih etmesinin birinci sebebi, sınavımızın çok objektif olması, bireyi önceleyen değil, sistemi önceleyen bir anlayışın varlığını gördükleri için burayı tercih ediyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Özel yetenek sınavına girecek aday öğrencilere sınav hakkında bilgi verilmesinin ardından aday öğrenciler yetenek sınavının ilk aşaması olan 30 metre kısa koşu parkur alanında kıyasıya bir mücadele sergilediler.

Sivas’tan ve çevre illerden yetenek sınavına giren öğrencilerden Esra Özyurt, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde kendimi geliştireceğime inanıyorum, gerçekten köklü bir üniversite. İnanıyorum ki burada eğitim görme hakkı kazanırsam çok güzel şeyler olacak, o yüzden burayı tercih ettim.” dedi. Özel yetenek sınavına katılan Bekir Ateş isimli öğrenci ise, “ Sınav için İzmir’den geliyorum, sekiz aylık bir hazırlanma süreci geçirdik. 3 ay kumsalda, son iki ayı ise parkur çalışması ile iyi bir hazırlanma süresi geçirdim. 3,90 ile bitirdim, benim için de bu sonuç iyi bir süre.” dedi. Özel yetenek sınavına katılan bir başka öğrenci Beyzanur Çoban ise, “Yıldızeli’nin Sarıyer köyünden geldim. 4,11 derece yaptım. Bugüne kadar çok çalıştık, çok emek sarf ettik ve bugüne kadar okul salonlarında, dağlarda tepelerde çalıştık. İnşallah emeğimizin karşılığını alacağız.” ifadelerini kullandı. 



Haber Tarihi : 17.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER