“Kınalı Hasan” Tiyatro Gösterimi

Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu Sanat Kulübü (CÜSSAK) tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Kınalı Hasan” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.


Atatürk Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelenen oyuna Suşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, "Atatürk ve silah arkadaşlarının sayısız, şan ve şerefle dolu zaferleri var. Zaferlerin en büyüğü Çanakkale Savaşı’dır. Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur." dedi. 

Çanakkale Zaferi'nin Türkü tüm dünyaya anlatan bir zafer olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tuğut, “Öğrencilerimiz Çanakkale savaşının çok önemli sayfalarından ortaokul öğrencilerine güzel mesajlar verdiler. Sanat kulübümüz öğrencilerini bu anlamlı etkinliği planladıkları için kutluyorum." diye  konuştu. 

CÜSSAK Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya ise hemşirelik bölümü öğrencilerinin sadece sağlıkla değil, sanatla iç içe olduğunu ifade etti. Program bitiminde öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
 



Haber Tarihi : 28.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER