Koyulhisar Meslek Yüksekokulu’nda “Ebru Sergisi” ve “Geleneksel Ebru Sanatımızın Tarihsel Gelişimi” Konulu Söyleşi Düzenlendi

Koyulhisar Meslek Yüksekokulumuzda “Ebru Sergisi” ve “Geleneksel Ebru Sanatımızın Tarihsel Gelişimi” konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşi programına, Koyulhisar Kaymakam Vekili Ender Faruk Uzunoğlu, Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, ilçe daire amirleri, ilçe halkı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşide ebru sanatçısı Hüseyin Helva tarafından ebru sanatının gelişimi ve tarihi hakkında bilgi verildi. Helva, “Geleneksel sanatlar bizim kayıp hazinelerimizdir. Kendi kayıp hazinelerimizin keşfine çıkacak yeni nesli bu kadim sanatla tanıştırmak bizlerin görevidir. Yeni nesilde ‘Marifet iltifata tabidir. İltifat görmeyen marifet batmaya müstahaktır.’ sözünü ters düz edip bu sanatla uğraşıp hak ettiği iltifatı gösterecek sanatkârlar gereklidir. Bu gizli hazinenin keşfi, bu sanatın sağlıklı ve özüne uygun icra edilmesiyle gerçekleşecek olup sanatçı da bundan gurur ve onur duyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ardından sanatçıya ait ebru sergisi gezilerek davetlilere ve öğrencilere ebru çalışmaları yaptırıldı.

İlk defa ebru sanatı ile tanışan davetli ve öğrenciler bu sanata büyük ilgi gösterdiler. 



Haber Tarihi : 31.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER