Cumhuriyet Teknokent’e Patent Başvurusu

Bilimsel araştırmaların ürüne dönüşmesi için gerekli olan patent alma işlemlerini takip etmek üzere Cumhuriyet Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde kurulan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimince Üniversitemizin birçok biriminde bilgilendirme toplantıları yapıldı. 


Yapılan bu bilgilendirme toplantılarının sonucunda Üniversitelerin en önemli işlevlerinden biri olan bilimsel çalışmaların, ürüne dönüşme aşaması olan patent alınması için Üniversitemiz bir başvuru daha yaptı. 

Üniversitemiz adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, Öğretim Görevlisi Burcu Kübra Süha, Üniversite Hastanemiz Hemşiresi Zuhal Gülsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü elemanı Tuba Karabey tarafından tasarlanan “Tek Kullanımlık Kateter Sabitleyici Bone” çalışmasıyla Fikri Sınai Mülkiyet Hakları kapsamında “Patent” başvuru ve ticarileştirme protokolü imzalandı. 

Rektörlük makamında düzenlenen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Burcu Kübra Süha, Üniversite Hastanemiz Hemşire Zuhal Gülsoy, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Tuba Karabey katıldı.

Yapılan bilimsel çalışmaların ürüne dönüşmesinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Son günlerde ülkemizin ana gündem maddelerinden ve bazı dış güçlerin saldırıları sonucu oluşan dövizdeki artış ve bunun ülke ekonomisine etkisi gösterdi ki yerli üretime ağırlık vermeliyiz. Güçlü bir ülke olmamız için üniversitelere düşen en önemli görev bilimsel araştırmalar yapmak ve bunların ürüne dönüşmesini sağlamaktır. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitemizde bilimsel çalışmaların yapılması ve Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması konusunda hep destek olduk. Bu gün de hem hocalarımız hem çalışanlarımız tarafından üretilen bir bilimsel çalışmanın ürüne dönüşmesi için yapılan patent başvurusu oldu. Ben güzel çalışma sebebiyle değerli akademisyenlerimizi ve patent alma konusunda gerekli çalışmaları yapan Cumhuriyet Teknokent Müdürümüzü kutluyorum. Bundan sonra da inşallah bu ve buna benzer çalışmalar artarak devem eder. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
 



Haber Tarihi : 14.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER