Sanat Tarihi Bölümü Öğrencilerinden Tokat Gezisi

Edebiyat Fakültemiz Sanat Tarihi Öğrenci Kulübü, Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerine yönelik Tokat gezisi düzenledi.

Öğrencilere birçok tarihî eseri yerinde inceleme fırsatı sunan gezinin rehberliğini Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Ferhat Kavas yaptı.

40 öğrencinin katıldığı ve Tokat il merkezinde bulunan tarihî eserler incelenerek çeşitli analizlerin yapıldığı gezi kapsamında Tokat Gökmedrese, Yağıbasan Medresesi, Tokat Arkeoloji Müzesi, Taşhan, Latifoğlu Konağı, Behzat Camisi, Ali Tusi Türbesi, Saat Kulesi ve Mahmut Paşa Camisi gibi yapılar incelendi.

Öğrencilere yapıların tarihî, mimari üslupları, bezeme özellikleri anlatılarak derslerde öğretilen teorik bilgilerin yapılar üzerinde tetkik edilmesi sağlandı.

Haber Tarihi : 09.11.2018