Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü ve Doktora Programlarına Rekor Başvuru

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü ve doktora öğrenci alımına yoğun başvuru yapıldı.

 

9 ana bilim dalında yapılacak alımlar için tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarda il ve il dışından gelen adaylar yazılı sınavda kıyasıya yarıştı.

 

Sınav öncesi açıklamada bulunan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Karakuş, “Bugün Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün sınavlarını yapacağız. Aslında Üniversitemiz adına sevindirici bir durum. Enstitümüz, tarihinde ilk defa 21 programımıza öğrenci alımı gerçekleştireceğiz. Bunlardan dördü doktora programı ve bunlar bu yıl açıldı. Bu açıdan mutluyuz, gururluyuz. İnşallah üniversitemize, şehrimize, bölgemize büyük katkı sağlayacağız. Lisansüstü başvurularımızda bu sene büyük bir talep oldu. Yaklaşık 600 civarında öğrenci başvurdu. Bunlardan 400 tanesi bugün sınava girecek. Yaklaşık 250 öğrencimizi de bu sınavlar sonunda eğitim öğretim faaliyetlerine katmaya çalışacağız. En yoğun müracaat; Temel Eğitimde, Fen ve Matematikte alanda oldu. Bunun yanında bir programımız daha açıldı, ona da inşallah önümüzdeki dönemde öğrenci alımını gerçekleştireceğiz. Sınıf öğretmenliği eğitimine de tezli ve tezsiz yüksek lisans bölümü açıldı. Bunun öğrenci alımını da Şubat döneminde gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Doktora sınavına girmek için Konya’dan gelen Sınıf Öğretmeni Halil İbrahim Kabadayı, “Doktora programı için buraya geldim. Yüksek lisansımı bu alanda tamamladım, doktora için de uygun bir üniversite olduğunu düşünüyorum. Bana bir şeyler katacağını düşünüyorum. Konya’dan buraya geldim. Sınava girecek arkadaşlara da başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

 

Erzurum’dan Yüksek Lisans sınavı için gelen Bilgisayar Öğretmeni Mine Topdağı, “Yüksek lisans için de Erzurum’dan Sivas’a her hafta gidip geldim. İnsanlar ‘Değer mi bu kadar yol gitmeye’ diyordu ama doktora için burası olursa çok severek gidip geleceğim. Eğitim bilimleri için doğru ve gerçekten öğrencilerine katkı sağlayacak bir üniversite olduğuna inandığım için yine tekrar buradayım.” şeklinde konuştu.

 

Sivas’ta Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Lokman Gürgen ise, “Sivas’ta görev yapıyorum. Bu alanda doktora yapmayı planlıyordum uzun zamandır. Üniversitemiz ilk defa açıyor. Bu nedenle heyecanla sınavımı bekliyorum. Ben şu anda görev yapıyorum. Hem sınıf öğretmenliği alanında kendimi geliştirerek bir üst alana çıkmak hem de bu işin mutfağında, teorik kısmında birlikte olup, daha iyi ürünler ortaya çıkarmak istiyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 23.09.2020

AYLARA GÖRE HABERLER