Hastanemiz Doktor Kadrosunu Güçlendirmeye Devam Ediyor

İlimizde Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı alanında uzun zamandır beklenen uzman doktor Üniversitemizde göreve başladı.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde göreve başlayan Dr. Öğretim Üyesi Vural Polat, “Doğumsal Kalp Hastalıkları alanında hastalarıma faydalı olmaya çalıştım. Van’a gittiğim günden itibaren hep doğumsal kalp hastalıklarıyla ilgilendim. Halk arasındaki tabirle kalbi delik olarak veya damarları ters olarak doğmuş çocuklarımıza yardımcı olmaya çalıştım. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Çocuk Kalp Damar Cerrahisinde çalışarak bu konudaki tecrübelerimi artırdım. Hem Sivas‘a hem çevre illere hizmet vermek üzere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde görevime devam edeceğim. Doğumsal kalp hastalıklarının tedavisi noktasında ülkemizde ciddi bir eksiklik mevcut. Yani çok az ilde bu hizmet verilmektedir. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir dışındaki illerimizde maalesef kısıtlı sayıda hastaya bu hizmet sunulmaktadır. İnşallah Sivasımızda biz bu hizmeti vermeye başlayarak ilimize ve bölge illere bu ihtiyacına cevap vermeye çalışacağız. Bu tür rahatsızlığı olan hastalarımızı gönül rahatlığı içerisinde hastalıklarını tedavi etmek için hastanemize bekliyoruz. Çocuklarımızın hastalıklarını düzeltmek, onların sağlıklı bir ömür sürmelerini sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Haber Tarihi : 13.08.2018