Turizm Fakültesi Öğrencilerimiz Söz Meclisimizde

Geçen yıl başlattığımız ve öğrencilerimize verdiğimiz değerin bir göstergesi olan Söz Meclisi’nin bu haftaki konukları Turizm Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz oldu.


Susamışlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Suavi Ahıpaşaoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Sağlık ile öğrenciler katıldı.


Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Siz bizi misafir ediyordunuz Mihmandar Oteli’nde. Bugün biz sizi misafir ettik. İsteğimiz şu ki bizim öğrencilerimiz kaliteli bir eğitim ve hizmet alsınlar. Mezun oldukları zaman da iyi bir iş bulsunlar, tecrübeli bir hâle gelsinler. Bu anlamda da ben Suavi ve Erkan Hocalarıma teşekkür ediyorum, güzel şeyler yaptılar ve yapıyorlar.” dedi.


Geçen sene ayda bir kere olmak üzere yapılan Söz Meclisi programlarının 15 günde bir yapıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Söz meclisi programında söz sizde. Biz sizi dinlemeye geldik bugün. Bizim göremediğimiz şeyler vardır, sizin istediğiniz şeyler vardır. Biz sizler için varız. Öğrenci bizim için önemli, öğrenci memnunsa bizde memnunuz.” dedi.


Söz alan öğrencilerimizden Zehra Nur Yurt, “Birinci sınıfta olmama rağmen birkaç kez mutfağa girdim, bundan çok memnunum. Birinci sınıf olarak mutfağa girme şansımız oldu, diğer üniversitelerde böyle bir imkân yok. Bu yüzden teşekkür ederim.” diyerek durumdan oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.


Daha sonra söz alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizden 4. Sınıfta okuyan Furkan Aydemir, “Türkiye’deki Turizm Fakültelerine baktığımız zaman oteli olmayanlar var. Kendi memleketim Çorum’da bile 2015 yılında açıldı, daha öğrenci alımı dahi yapılamadı. Biz iyi durumdayız.” dedi.


Öğrencilerin istek ve taleplerini ifade etmelerinden sonra söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, “Olanakların el verdiği ölçüde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca kim gönüllü olarak gelip ben burada antrenman yapmak istiyorum, çalışma yapmak istiyorum derse her zaman atölyelerimiz ve mutfağımız açık. Bu konuda herhangi bir tereddüdünüz olmasın.” dedi. 


Programın sonunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Söz Meclisi’ne katılan öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti. Şikâyetlerin ve isteklerin not edilip en kısa sürede çözüme ulaşması için gerekli gayretin gösterileceğini belirten Rektörümüz Yıldız, “Benim özellikle sizlerden bir isteğim var, o da şu. Türkiye şu an bir ateş çemberinin içerisinde. Bütün dünya bir olmuş, bizi boğmak için uğraşıyor. Bu vatanın sizden beklediği çok şey var. Ben mazlum coğrafya diyorum. Türkiye mazlum coğrafyanın son kalesidir. Türkiye ve bu coğrafyada yaşayan herkes Türkiye’ye bakıyor. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar. Kendinizi iyi yetiştirmek zorundasınız ve bu masum coğrafyaya hizmet etmek zorundasınız. Allah yardımcınız olsun. Tekrar teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

 



Haber Tarihi : 18.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER