Prof. Dr. Kara’dan Dünya Veteriner Hekimler Günü Mesajı

Veteriner Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Haki Kara Dünya Veteriner Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Kara mesajında 2001 yılından bu yana Nisan ayının son Cumartesi gününün “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlandığını belirterek, “Dünya Veteriner Hekimler Günü'nde farklı bir tema ele alınmakta ve bu konu ile ilgili çeşitli paneller, toplantılar ve bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl yapılacak organizasyonlarda kutlamaların ana teması olan “Antimikrobiyal Direnç-Farkındalık Aktivasyonu” kapsamında hayvan ve insan sağlığı için vazgeçilmez öneme sahip antimikrobiyal ilaçların doğru kullanımı ve antimikrobiyal direnç ile mücadele konularına dikkat çekilmeye çalışılacaktır.” dedi.

Prof. Dr. Kara sözlerine şöyle devam etti: “ Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına hayvan ve insan sağlığının yegâne bekçileri olan ve Türkiye’nin her yerinde zorlu koşullarda hizmet sunan Veteriner Hekim meslektaşlarımızın ve gelecekte meslektaşlarımız arasına katılacak olan Veteriner Fakültesi öğrencilerinin Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlar, başta Mehmet Akif Ersoy ve Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere ebediyete intikal eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 28.04.2017