Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Dünya Para Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan öğrencimiz Abdullah Kayapınar, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ü makamında ziyaret etti.
Erkekler 49 kilo kategorisinde yarışan milli sporcumuz, vücut ağırlığının 3,7 katı olan 179 kiloyu kaldırarak büyük bir başarıya imza attı ve dünya şampiyonu oldu.
Ziyarete; Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Otağ, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Çalı, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ufuk Demir ile Milli Takım Antrenörü Semih Ceylan da eşlik etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Üniversitemizin ve ülkemizin gururu olan öğrencimiz Abdullah Kayapınar'ı tebrik ediyorum. Gösterdiği azim, disiplin ve üstün performans bizlere ilham veriyor. Sporda elde ettiği bu büyük başarı, gençlerimize örnek olacak niteliktedir. Kendisini, ailesini, antrenörlerini ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Abdullah’ın başarılarının devamını diliyor, üniversite olarak her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Dünya şampiyonu öğrencimiz Abdullah Kayapınar ise, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e ve üniversite yönetimine teşekkür ederek yeni hedeflere odaklandığını ifade etti.
Bizler de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak dünya şampiyonu öğrencimiz Abdullah Kayapınar’ı yürekten kutluyoruz. Yeni hedefi olan 18-22 Kasım tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleşecek Paralimpik Halter İslam Oyunları’nda da aynı azim ve kararlılıkla başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz.