MÜDEK’ten Mühendislik Fakültesine Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde incelemelerde bulundu.

İnşaat Yük. Müh. Necat Özgür başkanlığında akademisyenlerden oluşan MÜDEK takımı, Gıda Mühendisliği Bölümünde akreditasyon amaçlı ara değerlendirme yapmak için Üniversitemizi ziyaret etti.

Gıda Mühendisliği Bölümü normal ve ikinci eğitim programları 2016 yılında iki yıl için akredite olmuştu. MÜDEK akreditasyonu için 2018 yılında tekrar müracaat edilerek, MÜDEK ölçütleri Sürüm 2.1'e göre yeniden ÖDR değerlendirmesi yapılması talep edildi. Öğrencilere sunulan bölüm, fakülte ve üniversite olanaklarının da gözden geçirildiği değerlendirme süreci başarıyla tamamlanmış ve çıkış deklarasyonu Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız huzurunda okunarak Mühendislik Fakültesi Dekanlığına teslim edilmiştir. 

Gıda Mühendisliği Bölümü normal ve ikinci öğretim programlarına ait akreditasyon belgelerinin, sürecin tamamlanacağı önümüzdeki haftalarda alınması beklenmektedir.

MÜDEK Değerlendirme Takımından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a Ziyaret

Üç gün süren incelemenin ardından Değerlendirme Takımı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a ziyarette bulundu. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Evren Gölge ve Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Türkay ile Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nursel Develi Işıklı da hazır bulundu.

Bilimsel çalışmalara ve akreditasyon süreçlerine destek verildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizde birçok alanda çalışmalarımız sürdürülmekte, örneğin kanser üzerine yapılan çalışmalarımız, aşı üretme üzerine yapılan çalışmalarımız mevcut. Bizler yönetim olarak yapılan bütün bilimsel çalışmaların destekçisi olduk. Makine ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinin akreditasyon çalışmaları yapılmıştı, Gıda Mühendisliği Bölümümüzün akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 21.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER