Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü Etkinliği Düzenlendi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında farkındalık oluşturmak adına Suşehri Sağlık Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “Kadın, Güç ve Mutluluk” temalı resim sergisi ve canlı yağlı boya performans gösterisi gerçekleştirildi.

 
Etkinliğe Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr.Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Vali Davut Gül’ün eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın eşi Yurdagül Aydın, Rektörümüz Alim Yıldız’ın eşi Emine Yıldız, Suşehri Kaymakamını Kadir Perçi’nin eşi Fadime Perçi, Rektör Yardımcımız Mehmet Çimen’in eşi Fatmagül Çimen, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Nilüfer Tuğut, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Binnur Yeşildağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Gülbahtiyar Demirel,  Güzel  Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Eken ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
 
Serginin açılışı öncesinde konuşan Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, “1960’lı yıllarda iki kız kardeşin tecavüz edilerek öldürülmelerinin ardından tüm dünyada şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiş ve düzenlenmeye devam edilmektedir. İki yıl önce bu amaçla yapılan etkinlikte yine şiddeti konuştuk ve mücadelede ‘erkek iş birliği şart’ demiştik. Şiddetle mücadele günü kapsamında bu yıl kadının gücünü ve mutluluğu konuşacağız. Çünkü kadın; büyük bir güç ve donanımla dünyaya geliyor.
 
Kadınların yapmaları gereken, bunun farkına varmak ve cesaret kazanmaktır. Araştırmalar; mutlu insanların, mutlu olmayanlara göre daha az saldırgan olduğunu göstermektedir. Tüm bunları göz önüne aldığımızda mutlu olmanın bir gereklilik olduğunu ve şiddetle mücadelede önemli bir basamak olduğunu söyleyebilirim. Şiddetle mücadelede kadının önce gücünü fark etmesi, mutlu olmayı öğrenmesi ve çocuklarına özellikle erkek çocuklarına mutluluğu öğretmesi şarttır. Bu konuda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu vesileyle emeği geçen ve sergimizi gezen herkese teşekkür ederim.”
dedi.
 
Yrd. Doç. Dr. Tuğut’un konuşmasının ardından serginin açılışı Vali Davut Gül’ün eşi Gülden Gül ve beraberindekiler tarafından gerçekleştirildi.
 
“Protokol Eşleri Resim Çizerek Yeteneklerini Sergilediler”
 
Protokol eşleri sergiyi gezerek eserler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Ardından 2 nolu Sanat Galerisi’ne geçen protokol eşleri burada kendileri için hazırlanan yağlı boya tuvallerine yeteneklerini sergileyerek kadına yönelik iç dünyalarını yansıtan resim çizdiler.



Haber Tarihi : 21.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER