Özel Gereksinimli Bireylere Özel Diş Tedavisi

 Üniversitemiz Rektörlüğü ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında özel gereksinimli bireylerin tedavilerinin gerçekleştirilmesine yönelik diş tedavisi protokolü imzalandı.


Valilik Dr. Hasan Canpolat Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Zan ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan katıldı.

Programda konuşan Valimiz Salih Ayhan, protokolün önemine değinerek, “Bu protokolün amacı, il müdürlüğümüz denetiminde faaliyetlerini sürdüren 6 özel bakım merkezinde yatılı bakım hizmeti alan özel gereksinimli bireylerin ağız ve diş sağlığı tedavilerinin yaptırılması, özel düzenlemelere sahip poliklinik şartlarında hizmet almaları, sıra beklemeksizin, asistan ve uzman hekimlerce tedavilerinin gerçekleştirilmesidir.” dedi.

15 Temmuz Şehitler Kliniğinde, bireylerin ağız ve diş sağlığı taraması ile Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirtilen diş tedavilerinin yapılmasının planlandığını hatırlatan Vali Ayhan, protez, implant ve ortodontik tedavi masraflarını ise hastalar tarafından karşılayacağını ifade etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise 15 Temmuz Kliniği’nin kurulduğu günden bu yana Sivas Valiliği ile yapılan birçok protokole hizmet verdiğini anımsatarak, “Öncelikle şehit yakınları ve gazilerimize verdiğimiz bu hizmet Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile devam etti. Bugünde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile özel gereksinimli bireylere yönelik bir protokol gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Özel gereksinimli hastalarımızın daha konforlu ve sıkıntısız şekilde tedavi olabilmeleri için açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan “Engelsiz Ünite” ile diş tedavisinde karşılaşılan güçlüğünde ortadan kalkacağı ifade edilirken, emeği geçenlere teşekkür edildi. 

Konuşmaların ardından Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan tarafından protokol imzalandı.
 



Haber Tarihi : 21.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER