Hastanemizde Pembe Kod Tatbikatı

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yenidoğan Servisi’nde Sağlıkta kalite standartları gereği hasta güvenliği kapsamında kullanılan renkli kod uygulamalarından pembe kod tatbikatı yapıldı.

 

Hastaneye çocuğuna işitme testi muayenesi için gelen anne, muayene sonrası çocuğunun altını değiştirmek üzere anne odasına geçer. Anne muayene esnasında elindeki çantasını doktor odasında unutur ve çantayı almak üzere bebeği anne odasında bırakarak doktor odasına geriye döner. Bunu fırsat bilen çocuk hırsızı elinde bulunan bebek çantası ile anne odasına girerek bebeği çantaya koyarak olay yerinden hızla uzaklaşır. Bebeğin altını değiştirmek üzere odaya gelen anne bebeği koyduğu yerde bulamayınca olayı yetkililere bildirir ve pembe kod alarmı ile hırsız hastane güvenliğince bebeğin zarar görmeyeceği şekilde yakalanır. Bebek anneye sağ salim teslim edilir.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Çağlar Yıldız, “Başhekimliğimizce zaman zaman çeşitli konularda tatbikatlar gerçekleştirmekteyiz. Bugün de yeni doğan ünitemizde bir Pembe Kod tatbikatı gerçekleştirdik. Olası bebek kaçırma olaylarında neler yapabiliriz bunların denemelerini gerçekleştirdik. Başhekimliğimizce gerekli önlemleri almış olmakla birlikte, bu gibi girişimlerin olabileceğini ön görerek neler yapabiliriz, acil durumlarda nasıl organize olabiliriz bunları dönem dönem kendi içimizde tekrar ederek kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugünde Pembe Kod dediğimiz kaçırma eylemini gerçekleştirdik. Başarılı bir tatbikat oldu. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 23.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER