Üniversitemiz Eski Genel Sekreteri Kokili Ebediyete Uğurlandı

1980 yılından 2011 yılına kadar Üniversitemizde çeşitli görevlerde bulunan, eski Genel Sekreterimiz Muammer Kokili ebediyete uğurlandı.


Üniversitemiz daire başkanlıkları önünde yapılan cenaze merasimine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, akademisyenler, idari personel, ailesi ve sevenleri katıldı.


Törende ailesi ve sevenleri adına konuşma yapan merhumun kızı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğr. Gör. Ebru Özhan, “Hiç aklıma gelmeyecek olan çok zor bir konuşmayı yapmak için huzurlarınızda olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Tahmin edersiniz ki böyle bir konuşma herkes için oldukça zor. Fakat yine de babamın aziz hatırası adına birkaç cümle kurmak isterim. Kaybımızı kabullenmek güç. Kelimeler çok yetersiz. Bizim Cumhuriyet Üniversitesi ile olan 40 yıllık münasebetimiz ben daha ilkokula gitmeden başladı. Yaklaşık 40 yıl süren bu süre zarfında babamın ağzından hiç düşmeyen bir Cumhuriyet Üniversitesi vardı. Biz babamla hiç ayrılmadık. Anılarımız çok. Hatırası çok büyük. Bu da bir ayrılık değil aslında biliyorum. O hep aramızda olacak ve adından hep söz ettirecek. Bu acılı günümüzde yanımızda olan, acımızı paylaşan, destek olan tüm dostlarımıza, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mensuplarına, değerli doktorlarımıza ve hastane personelimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Bu gün hüzünlü bir anı yaşıyoruz. Üniversitemize 1980’den beri hizmet eden bir hocamızın, üniversitemizin çeşitli görevlerinde çalışmış bir büyüğümüzün vefatı sebebiyle burada toplanmış bulunuyoruz. Ben ailesine sabırlar diliyorum, başınız sağ olsun, sevenlerine üniversite camiamıza baş sağlığı diliyorum. Hani şair diyor ya, ‘Gelimli gidimli dünya/ Son ucu ölümlü dünya.’ Bir gün hepimiz burada olacağız. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Aslan Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu ve dua etti.


Yapılan duanın ardından merhum Muammer Kokili cenaze namazı için şehrimiz Merkez Ulu Cami’ye uğurlandı.



Haber Tarihi : 04.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER