Lisans Destek Eğitimi Sertifika Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Dinî Uygulamalar ve Araştırma Merkezi (DİMER) tarafından “Lisans Destek Eğitimi” sertifika töreni düzenlendi.


İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Çelik koordinatörlüğünde iki kur hâlinde düzenlenen programda Nahiv, Modern Arapça, Akâid, Muhadese, Fıkıh, Fıkıh Usulü, Hadis Usulü, Belagat ve Tefsir alanlarında öğrencilere toplam 168 saat kurs verildi.

İlahiyat Fakültesi Abdulvahabi Gazi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Lisans Destek Eğitimi programı koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Çelik, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Lisans Destek Eğitimi programı koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Çelik yaptığı açış konuşmasında, “Kursumuz 25 Haziran - 3 Ağustos 2018 tarihleri arasında altı hafta, toplam 168 saat olarak planlandı. İki kur şeklinde davam etti. Birinci kurda toplam beş dersimiz vardı. Bu dersler Nahiv, Modern Arapça, Akâid, Fıkıh, Fıkıh Usulü, Muhadese dersleri, ikinci kurda ise Tefsir, Belagat Hadis Usulü ve Fıkıh Usulü derslerimiz bulunmaktaydı. Bu kursa katılan öğrencilerimize sertifika verme sözümüz vardı. Hiçbir karşılık beklemeden öğrencilerimize destek verdikleri için hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “İlahiyat Fakültesinde okurken öğrencilerin yüzde sekseni dışarıdan ders okuyordu. Bunların çok büyük faydalarını gördük. Biz dört yıl boyunca yaz-kış demeden ders okuduk. Bu okumalarımız bizim için ikinci bir fakülteyi bitirmemiz gibi bir şey oldu. Derslere girerken öğrencilerime hep şunu söylerim, mutlaka bir ders halkası kurun. İlahiyat Fakültesi diplomasına sahip olabilirsiniz. Fakat fakültede veremeyeceğimiz veya yeterli olamayacağımız şeyler de var. Bunun için de Dinî İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (DİMER) kurduk.” dedi.

Rektörümüz Yıldız konuşmasının devamında, “Okulu bitirdiğiniz zaman bunların ne kadar faydalı olacağını göreceksiniz ve inşallah gelecek yıl daha fazla öğrencimize bu kursları vermek istiyoruz. Gittiğimiz yerlerde de söylüyoruz. Belki sizler şunun farkında mısınız bilmiyorum ama dışardan çok daha net görüyoruz. Sivas Cumhuriyeti Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mevcut ilahiyat fakülteleri içerisinde hiç şüphesiz ilk beştedir. Örneğin, dergimiz şu anda ulusal ve uluslararası indekslerde taranan ilk ilahiyat dergisidir. Yine DAVET dediğimiz Dinî Araştırmalar Veri Tabanı şu anda kullanıma hazır hâle geliyor. YÖK buna izin verdi. Dinî alandaki bütün kitaplar, makaleler, bütün veriler orada bulunacak, bu da bizim açımızdan önemlidir. Göreve geldiğinizden bu yana hep şunu söylüyordum. Birkaç alanda ön plana çıkalım. Sosyal bilimler alanında ilahiyatı seçtik. Bir yıl içerisinde hem dergimizde hem de DİMER’de bunu göstermeye başladık. Birçok üniversite bizi örnek gösteriyor. Fen bilimlerinde ve sağlık bilimlerinde de birkaç alan seçtik. Onlarda da inşallah büyük başarılar elde edeceğiz. Bu hem Üniversitemiz açısından hem de şehrimiz açısından önemlidir. Hepinizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan başarılı öğrencilere sertifikaları verildi. 
 



Haber Tarihi : 08.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER