Yeni Göreve Başlayan Sürekli İşçilere Oryantasyon Eğitimi

İŞKUR kanalıyla Üniversitemizde göreve başlayan personelimize oryantasyon eğitimi verildi.

 

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen hizmet içi eğitime Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş ve Personel Daire Başkanı Vedat Coşkun katılarak, katılımcılara Üniversitemiz birimleri ve işleyişleri hakkında bilgi verdi.

 

Güvenlik ve temizlik hizmetleri kapsamında iş başı yapan personelimize yönelik düzenlenen eğitim toplantısının açılışında konuşan Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, “Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bu programda, çalışanlarımızın sosyal ve mali hakları, görev alanları ile ilgili yapılması gereken çalışmalar ve beklentilerin ele alınacak olup göreve yeni başlayan mesai arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Personel Daire Başkanı Vedat Coşkun ise yaptığı konuşmada “Üniversitemiz, Cumhuriyet’in kuruluşunun 50. yıl anısına 1974 yılında kurulmuş köklü bir üniversitedir. 1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan Üniversitemiz bugün 18 fakülte, 4 enstitü, 1 devlet konservatuarı, 4 yüksekokul ve 14 meslek yüksekokul ile eğitime devam etmektedir.” dedi.

 

Göreve başlayan personelin tabi olduğu kanuni düzenlemeler hakkında bilgi veren Coşkun “657 sayılı kanuna tabi 4 istihdam şeklinde personel çalıştırılmaktadır. Bunlar 4A kadrolu personel, 4B sözleşmeli personel, 4C geçici personel, 4D işçiler. Sizlerin de tabi olduğu 657 kanun 4D sınıfına tabii olarak, özlük hakları bakımından ise 4857 iş kanununa tabii olarak görev yapacaksınız. ” dedi.



Haber Tarihi : 28.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER