İlk Beş Bine Girerek Üniversitemizi Tercih Eden Öğrencilerimiz Söz Meclisi’nde

Göreve geldiği günden bu yana öğrenci odaklı bir anlayışla hareket eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve ekibi Üniversite sınavlarında ilk beş bine girerek Üniversitemiz tercih eden öğrencilerle Söz Meclisi programında bir araya geldi.

Susamışlar Konağı’nda gerçekleştirilen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Tıraşçı ile ilk beş bine giren öğrencilerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı açıklamada, “Hedefini belirlemeyen gemiye rüzgâr bile fayda etmez. Kendinize iyi bir yol belirlerseniz ileride istediğiniz alanda başarılı olursunuz. Bir hedefiniz olduğu zaman çalışmalarınızı ona göre yaparsınız. Bu konuda bizim yardımcı olacağımız, dekanlıklarımızın yardımcı olacağı ne varsa ona da hazırız. Mesele artık diploma alma meselesi değil. Hangi fakülteye giderseniz gidin; siz iyiyseniz, kendinizi geliştirmişseniz her yerde aranan eleman olursunuz. Yurt dışı tecrübesi önemli. Bir dönem planınızda bu da olsun, bir başka coğrafyayı görün, oradaki insanları görün. Yaz döneminde Kırgızistan’a gittik, yaklaşık beş bin kilometre arabayla yol yaptık, oradan acaba birkaç öğrenci getirebilir miyiz diye uğraştık. Üniversitemizi tanıtmak için Kazakistan’a da gittik. İran’a da gittik oradan da birçok kişi Türkiye’de okumak istiyor. Kırgızistan ve Kazakistan’daki o yoksulluğu, yaşanan hayatları gördükten sonra nerede yaşadığımızın farkına varıyoruz. Ve bu coğrafyanın bize ihtiyacı var. Üzerinde yaşadığımız bulunduğumuz topraklar önemli topraklar, tarihen önemli topraklar ve oradaki insanların sizlerden beklentileri var. Gidip oralarda da hizmet edeceksiniz, çalışacaksınız. Bu mazlum coğrafya bizden yardım bekliyor, herkes gözünü Türkiye’ye dikmiş, böyle de bir göreviniz var sizin, buna göre hazırlanın.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Berber, “Sivas tarihî bir şehir, tarihi çok seviyorum. Türk tarihinin temellerinin burada atıldığına düşünüyorum. Cumhuriyetle beraber o yüzden Sivas’ı çok merak ediyordum. LYS sınavında 169. oldum, ilk tercihim Sivas oldu ve başka da tercih yapmadım.” dedi.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Salih Çınar, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenci merkezli eğitimi gördüm, bu sene tekrar okumaya karar verdim. LYS derecem 842. Öğrenci arkadaşlarımız gerçekten çok şanslı, bir seneden beri öğrenci merkezli bir eğitim var. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde de okudum, daha önce bunu görmedim.” dedi.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.



Haber Tarihi : 14.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER