Kültür Sanat Gecesi-1

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halk Dansları Topluluğu ve Eğitim Fakültesi Kültür ve Sanat Kulübü iş birliği ile öğrenci ve personelimizden oluşan ekipler “Kültür Sanat Gecesi-1” adlı program düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Türk Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erdoğan Önder yaptığı açış konuşmasında, “Arkadaşlarımız kar-kış, gece-gündüz demeden özveriyle çalışıp bugün sizlerin huzuruna çıkacaklar. Arkadaşlarımızın çalışmalarını sergilemek için buradayız. Bu zaman zarfında arkadaşlarımızın hemen hepsi sıfırdan yetişmiş, birçoğu ilk defa izleyici huzuruna çıkacak. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız olmak üzere yönetimine çok teşekkür ederiz.” dedi.

Açış konuşmasının ardından personel ve öğrencilerimizden oluşan ekipler Sivas, Ege, Karadeniz gibi farklı bölgelerin yöresel oyunlarını oynadılar.

Halayların arasında ise öğrencilerimizden oluşan solistler farklı türküleri seslendirdiler.



Haber Tarihi : 12.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER