Üniversitemizde Uluslararası Personel Haftası Heyecanı Yaşanıyor

Üniversitemiz, 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Personel Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

 

4 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, akademisyenler ve idari personeller katıldı.

 

Etkinliğe Arnavutluk, Karadağ, Fas, Filistin, Ürdün, Moldova, Gürcistan, Sudan, Somali, Gana, Etiyopya, Nepal, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Cezayir, Birleşik Krallık, Litvanya ve Polonya'dan toplam 48 akademik ve idari personel katılım sağladı.

 

Açılış törenine katılan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz Uluslararası Personel Haftası etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Yürütülen çalışmalara desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'a, etkinlik kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden tüm katılımcılara ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Üniversitemiz uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.” dedi.

 

Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu ise konuşmasında, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisine dair güncel bilgiler vererek Avrupa Birliği dışındaki 33 farklı ülkedeki birçok üniversiteyle iş birliği yaptıklarını ve çeşitli etkinliklerle üniversitelerinin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalıştıklarını, uluslararası öğrenci sayılarının artarak yaklaşık 85 farklı ülkeden 4.000 yabancı lisans ve lisansüstü öğrencileri olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Aksu konuşmasının devamında, Erasmus anlaşmalarının yanı sıra Azerbaycan, İran ve Tunus'taki üniversitelerle çift diploma anlaşmaları yaptıklarını söyleyerek Erasmus programının üniversitelerin uluslararasılaşmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, Türkiye’de Erasmus projelerinde en fazla fon alan üniversitelerinden birisi olduklarını ve her yıl yaklaşık 400.000 Euro'luk hibe aldıklarını belirtti. Aksu, programın gerçekleşmesinde emeği olan tüm Erasmus ekibine ve katılımcılara teşekkür ederek gelecekte uluslararası projelerde ve iş birliklerinde bulunmayı umduklarını söyledi.

 

Programın 9 Mayıs'ta gerçekleşen ikinci gününde ise katılımcılar kendi üniversitelerini sunumlarla tanıttılar. Ayrıca Erasmus Kurum Koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Murat Ercan "Uluslararasılaşmada Dijitalleşme" ve Öğr. Gör. Emre Seven "Kültürlerarası İletişim" konularında seminer verdi.

 

Program, gelen katılımcıların uzmanlık alanlarına göre hafta boyunca yapacakları akademik ve idari ziyaretlerle devam ederek 12 Mayıs’ta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan kapanış programıyla sona erecek.



Haber Tarihi : 09.05.2023

AYLARA GÖRE HABERLER