İslam’ı Nasıl Yaşamalıyız

İlahiyat Fakültesi tarafından İlahiyatçı İbrahim Cücük’ün konuşmacı olarak katıldığı “İslam’ı Nasıl Yaşamalıyız?” konulu konferans düzenlendi. 


İlahiyat Fakültesi Abdülvahab Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından programın açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, öğrencilerin yetişmesinde katkıları olan önemli ilim insanlarının toplumun gelişmesi için önemli olduğunu, ilimizde yaşayan ilim ve kültür insanlarının gençliğin yetişmesindeki önemine vurgu yaparak, “Ülkemizde görünmeyen bazı üniversiteler var: İbrahim Hoca gibi. Hocalar yetiştiren, onlara dava şuuru veren hocalarımız var. Öğrencilerimizin gelişimi için kendisinden tecrübelerini ve bilgilerini anlatmalarını rica ettik. Kendisi de bizleri kırmadı. Bugün sizlerle bir araya geldi. Kendisine teşekkür ederiz.” dedi. 

Üniversite eğitiminin çeşitli etkinliklerle desteklenmesinin öğrencilerin bilgilerinin artmasında önemli olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Üniversite bizim üniversal düşünceye sahip olmamız, dünyaya geniş bir perspektiften bakmak, dünyayı daha geniş şekilde anlama ve anlamlandırma noktasında çok önemli bir dönüm noktası. Şunu da belki itiraf etmemiz gerekiyor ki; üniversitede bakış açımızı geliştirecek, bilgi dağarcığımızı geliştirecek durumları sadece derslerden, sınıflardaki eğitimden elde etmemiz çok zor. Tabi ki biz birtakım kültürel faaliyetlerle, sanatsal faaliyetlerle belki de sportif faaliyetlerle ve sempozyumlar gibi etkinliklerle desteklemeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin gelişmesini sadece sınıfta ki derslerden ibaret bırakmamaya çalışıyoruz. Onların çok yönlü gelişmeleri için gayret ediyoruz.” diye ekledi.

İslam’la ilgili bilgiler veren ve İslam’ı nasıl yaşamamız gerektiği, İslam ve bilim ilişkilerine değinen konuşmacı İbrahim Cücük, Hadis-i Şerifler üzerinden örnekler açılmalar yaparak konuşmasına devam etti. 

Program teşekkür belgesi ile son buldu. 
 



Haber Tarihi : 02.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER