Geri Dönüşüm Gelecektir

Temiz bir yerleşke anlayışı ile Rektörlüğümüz bünyesinde kurulan Çevre ve Atık Yönetim Birimi tarafından “Geri Dönüşümde Farkındalık” oluşturmak için yerleşkemizdeki fakülte ve yüksekokullara geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Yapılan çalışmayla geri dönüşümde farkındalık oluşturarak kaynakların bilinçsizce tüketilmesini önlemek; atık çöp miktarını azaltmak; cam, kâğıt, alüminyum, plastik, pil, motor yağı gibi geri dönüşümden tekrar kazanılabilecek maddelerden ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlanmakta.

Geri dönüşümün önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yaşadığımız dünyada yer üstü ve yer altı kaynakların giderek azalması hem ülkemizde hem de dünyada geri dönüşümün önemini her geçen gün artırmaktadır. Biz de Üniversitemizde yeni kurduğumuz  Çevre ve Atık Yönetim Birimince düzenlenen bu proje ile var olan kaynakları korumak, israfın önüne geçerek gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için böyle bir çalışma yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Haber Tarihi : 30.07.2018